Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

FRISSÍTVE: Ittasan vezetett, lemond államtitkári tisztségéről Olteán Csongor

FRISSÍTVE: Ittasan vezetett, lemond államtitkári tisztségéről Olteán Csongor Kovászna megye

Ittas vezetésen érték péntek hajnalban Sepsiszentgyörgyön Olteán Csongort, az ifjúsági és sportminisztérium államtitkárát. A hírt maga az RMDSZ-es politikus hozta nyilvánosságra Facebook-oldalán, ugyanakkor közölte, az eset nyomán beadta lemondását. FRISSÍTÉS: Rendőrségi közlemény.

Hirdetés
Hirdetés

Olteán azt írja, nincs mentség tettére, amiért vállalja a következményeket.

„Az ittas vezetés semmilyen körülmények között nem elfogadható, az esetemben kiváltképp nem, hiszen összeegyeztethetetlen közszereplői minőségemmel is. Nem szeretnék rossz üzenetet továbbítani a fiatalok felé, éppen ezért az első dolgom az volt, hogy beadtam a lemondásomat az államtitkári tisztségemről” – írta a bejegyzésben.

Kelemen Hunor RMDSZ-elnök, kormányfő-helyettes egy Facebook-bejegyzésben reagált a történtekre. Közölte, elfogadta Olteán lemondását és továbbküldte azt a miniszterelnöknek.

„Olteán Csongor tette elfogadhatatlan, ezért ő vállalta a következményeket. Az esetet a továbbiakban nem kommentáljuk” – írta Kelemen Hunor.

FRISSÍTÉS: 0,43 mg/l légalkoholszintet mértek Olteán Csongornál

A Kovászna megyei rendőr-főkapitányság közleménye szerint az Olteán Csongor által vezetett személygépkocsit péntek hajnalban, 4 óra körül állították meg Sepsiszentgyörgyön.

Mivel alkoholszagot árasztott, megszondáztatták, a műszer 0,43 mg/l légalkoholszintet mutatott ki. Ezt követően Olteánt a kórházba kísérték vérvételre, az alkoholszint megállapítása érdekében.

Az ügyben ittas vezetés vádjával indult kivizsgálás.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások