Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ingyenes fizioterápiás kezelések a fogyatékkal élőknek

Ingyenes fizioterápiás kezelések a fogyatékkal élőknek Kovászna megye

Korszerű eszközökkel látták el a fogyatékkal élő felnőttek járóbeteg neuromotoros rehabilitációs központját Kézdivásárhelyen. A beruházás nyomán az intézmény fizioterápiás kezeléseket és gyógytornát tud nyújtani a fogyatékossági besorolással élő, tizennyolc éven felüli személyeknek.

Hirdetés
Hirdetés

A Kovászna Megyei Szociális Ellátási és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság tájékoztatása szerint a kézdivásárhelyi központ korszerűsítésére és felszerelésére az országos helyreállítási terven (PNRR) keresztül nyertek 661 ezer lejes támogatást, amelyet Kovászna Megye Tanácsa előlegezett meg.

A kezdeményezők célja a fogyatékkal élő felnőttek életminőségének javítása a szociális ellenálló-képesség erősítése révén, valamint a közösség szociális szolgáltatási infrastruktúrájának korszerűsítése és hatékonyabbá tétele által.

Fotó: Kovászna Megyei Szociális Ellátási és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság

A pályázat révén ultramodern gépeket szereztek be, amelyek segítségével ingyenes szakorvosi konzultáció, elektro-, lézer-, és ultrahangkezelések, mágnesterápia, rövidhullám-terápia, infrafény-terápia, lökéshullám-terápia, limfodrenázs-kezelés és gyógytorna érhető el a fogyatékossági besorolással élő, 18 évet betöltött személyeknek.

A kezelésekre a 0267-361265-ös telefonszámon lehet jelentkezni, vagy személyesen a központ Ady Endre utca, 13. szám alatti székhelyén lehet (Kézdivásárhely, Közösségi Szolgáltatási Komplexum).

Fotó: Kovászna Megyei Szociális Ellátási és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2024. április 19., 8:11
    ÉRTÉKELÉS: 12

    Szégyenek szégyene, hogy egy megyei korházban ne legyen fizioterápia. Semmi baj, virulnak a magánok, semmi állami támogatás, fizess bolond 40-50 lejt alkalmanként, plusz egy ottani orvosi vizsgálat. Ez hogy nincs fenn az udmr választási plakátjain? Ki ez a menedzser, aki már másfél évtizede ott trónol és annyit nyilatkozik, hogy nyugdíjba ment a doktornő és kész, kapjátok be betegek. Hunor a tyúkfarm helyett a korházat kellett volna meglátogassa, igaz, ő nem jár kezelésre ilyen kopott helyeken.