Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Igyekeznek talpon maradni

Igyekeznek talpon maradni Kovászna megye

Bár óriási az igény, és már hónapokkal ezelőtt többtucatnyian érdeklődtek a Diakónia Alapítványtól az idős hozzátartozók elhelyezésének lehetőségei iránt, úgy tűnik, még mindig hónapokat kell várni a sepsiszentgyörgyi Gyöngyvirág utcában épülő idősotthon megnyitására.

Hirdetés
Hirdetés

Tóth Anna, a Diakónia idősgondozó ágazatának vezetője, aki majd az új otthon működtetéséért is felelni fog, lapunknak elmondta, egyelőre az épület átvétele zajlik, az építő a megrendelőnek, az Erdélyi Református Egyházkerületnek adja át az otthont, amelyben az utóbbi időben több változtatást is végre kellett hajtani a tűzvédelmi biztonság fokozása érdekében, illetve mosodát is ki kellett alakítani.

Ami a szolgáltatásszervezést illeti, az otthon legtöbb 75–80 személynek az ellátását tudja majd biztosítani, de erre a kapacitásra többféle – legalább két – ezután akkreditálandó szolgáltatást építenek rá, mivel Romániában nem engedélyezik az 50 főnél nagyobb intézmények működését, amelyekben többnyire már személytelen az ellátás – részletezte a következő időszak feladatait Tóth Anna. Elsősorban az időskori demenciával küzdő öregek elhelyezésére akarnak megoldást kínálni, mert erre nincs más lehetőség a környéken, de ellátást nem igénylő időseknek is lesz egy részlege az épületben.

– Idén számos nehézségünk akadt anyagi téren, nagyon reménykedünk viszont, hogy tavaszszal sikerül megnyitni az otthont. Addig még be kell bútorozni az épületet, ezzel párhuzamosan fog a személyzet toborzása is zajlani – mondta lapunk érdeklődésére Kató Béla püspök, az Erdélyi Református Egyházkerület vezetője. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük