Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Hit, erő és áldás kíséri Olt mente lovas zarándokait Csíksomlyóra

Hit, erő és áldás kíséri Olt mente lovas zarándokait Csíksomlyóra Kovászna megye

Isten áldásával és a sepsiszentgyörgyiek imáival halad tovább a Csíksomlyóra vezető zarándokúton Olt mente tizenkét lovasa. A zarándokokat a háromszéki megyeszékhelyen szolgáló Hajdu János plébános, főesperes és Vargha Fruzsina alpolgármester, valamint székely népviseletben tisztelgő fiatalok csoportja fogadta.

Hirdetés
Hirdetés

A Sepsi Arénánál gyülekeztek csütörtökön 11 órakor az Illyefalváról induló lovasok. A 12 tagú zarándokcsoport második megállója volt Sepsiszentgyörgy, útjuk Gidófalva irányába vezet tovább, érintve Étfalvazoltánt, Sepsibodokot, Oltszemet, Málnást, Mikóújfalut és Sepsibükszádot, hogy a települések fohászait is elvigyék a pünkösdi búcsúba.

Két irányból érkeztek, összesen tizenkét lovas gyülekezett. Fotó: Farkas Orsolya

Az arénánál felsorakozó lovasokat Vargha Fruzsina, Sepsiszentgyörgy alpolgármestere köszöntötte, szerencsés utat kívánva számukra. „A megérkezés legyen olyan reménnyel és hittel teli, mint amilyenre mindannyian várunk” – fogalmazott az elöljáró. Ezután a katolikus plébános, főesperes méltatta a zarándokokat, tiszteletét fejezve ki azért, hogy oly sok ember kérését, imádságát viszik el a Csíksomlyói Szűzanyához.

Az Illefalváról indulók első állomása a megyeszékhelyen volt. Fotó: Farkas Orsolya

„Most megáldalak benneteket, lovaitokkal együtt, hogy a mindenható Isten vezérelje, az őrző angyal legyen mindig veletek, óvjon minden bajtól, balesettől, rossz emberek szándékától és a megérkezés az valóban az öröm legyen, a találkozás boldogsága töltse el a szíveteket” – mondotta Hajdu János. A főesperes az imaszalagot, majd a zarándoklatra indulókat is megáldotta. A szalagon, amelyet Vargha Fruzsina tűzött fel, aranyszálakkal felvarrt betűk sorakoztak: „Ég királynője, Sepsiszentgyörgyöt a te oltalmadra bízzuk.” Útravalóul kürtőskaláccsal kínálták a lovasokat.

Székely népviselettel tisztelegtek. Fotó: Farkas Orsolya

Az Illyefalváról elindult zarándokok közel száz kilométert fognak megtenni Csíksomlyóig. Ezzel egyidőben az erdővidéki lovasok is útra keltek Miklósvárról, útjuk során Köpecen, Baróton, Olaszteleken, Bardocon és Erdőfülén is elhaladnak. A VII. Márton Áron Pünkösdi Lovas Zarándoklat a kézdiszentléleki Perkőn kezdődött csütörtök reggel, a több mint 320 tagú csoport pénteken 18 órakor fog megérkezni Csíksomlyóra.

Fotó: Farkas Orsolya

Fotó: Farkas Orsolya

Fotó: Farkas Orsolya

Fotó: Farkas Orsolya

Fotó: Farkas Orsolya

Fotó: Farkas Orsolya

Fotó: Farkas Orsolya

Fotó: Farkas Orsolya

Fotó: Farkas Orsolya

Fotó: Farkas Orsolya

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2024. május 17., 11:30
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Ma még háborúktól szenved a világunk, szállj reánk Szent-Lélek,
  mi békére vágyunk! Csíksomlyói Anyánk, Jó Babba Mária, járj
  közben Istennél. A „Pünkösd-i ” ima, találjon meg Téged.Legyen
  foganatja. Legyen jobb a világ ! S minden ember rajta! Akarják a
  békét! Fogadják el, egymást! Hogy a Magasságos,szórhassa az
  áldást… Vajúdó Földünknek, minden nemzetére! A gyilkolás után,
  legyen végre BÉKE!

 • User
  Dátum: 2024. május 17., 18:52
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Hihetetlen.Eloljaroink negy evben egyszer megtanitanak lovagolni,s posztolni aktiv lenni.Utana pedig eltunnek mind szamar a kodben.😂.ti pedig tapsoltok.szomoru