Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Híd, amely összeköt

Híd, amely összeköt Kovászna megye

Nagy számban jelentek meg a helyi lakosok péntek délután Csernátonban, az alsó, kandiai falurészt a község központjával összekötő híd átadási ünnepségén – ez is mutatta, hogy milyen nagy szükség volt annak korszerűsítésére.

Hirdetés
Hirdetés

Ahol egyetértés van, ott fejlődés is van, nyugtázta Tamás Sándor megyetanácselnök, mivel a megyei tanács és a helyi önkormányzat együttműködése révén volt lehetőség felújítani a hidat. Az a helyi emberek mindennapjait teszi könnyebbé, a gazdasági tevékenységek is gördülékenyebben zajlanak, ugyanakkor utalt a szimbolikus jelentésére is. Járt utat a járatlanért el ne hagyd – idézte a közmondást, és kérte a csernátoniakat, hogy ne feledjenek el részt venni a vasárnapi helyhatósági választásokon.

Fábián Sándor, Csernáton megbízott polgármestere emlékeztetett: a nagy volumenű munkálatból sok helyi lakos is kivette a részét, hiszen a megyei útügynél sokan dolgoznak a nagyközségből. „Közös felelősségünk részt venni a 27-ei választásokon, hiszen csak akkor van erőnk, ha együtt, egy közös célért dolgozunk” – mondta.

Kovács Ödön megyemenedzser ismertette, hogy 800 ezer lejes beruházással újították fel a hidat, ennek felét megyei, felét helyi finanszírozással biztosították. Sokan értetlenkedtek Csernátonban, hogy miért Márkos patakaként van feltüntetve a híd alatt folyó kis patak, a magyarázat egyszerű: ez a hivatalos neve, és ugyan pénteken csak románul szerepelt, azt ígérte, napokon belül kikerül a magyar elnevezés is.

Jakabfi Gergely a környékbeli lakosok részéről fejtette ki, milyen sokat jelent számukra a járható híd, kis műsorral készült a nemrég alakult Felsőháromszéki Ifjúsági Fúvószenekar (Gergely Tamás és Szoró Dorina vezetésével), végül Kedves Tibor plébános és Marosi Károly lelkipásztor mondott áldást. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások