Felhívás!

Híd, amely összeköt

Híd, amely összeköt Kovászna megye

Nagy számban jelentek meg a helyi lakosok péntek délután Csernátonban, az alsó, kandiai falurészt a község központjával összekötő híd átadási ünnepségén – ez is mutatta, hogy milyen nagy szükség volt annak korszerűsítésére.

Ahol egyetértés van, ott fejlődés is van, nyugtázta Tamás Sándor megyetanácselnök, mivel a megyei tanács és a helyi önkormányzat együttműködése révén volt lehetőség felújítani a hidat. Az a helyi emberek mindennapjait teszi könnyebbé, a gazdasági tevékenységek is gördülékenyebben zajlanak, ugyanakkor utalt a szimbolikus jelentésére is. Járt utat a járatlanért el ne hagyd – idézte a közmondást, és kérte a csernátoniakat, hogy ne feledjenek el részt venni a vasárnapi helyhatósági választásokon.

Fábián Sándor, Csernáton megbízott polgármestere emlékeztetett: a nagy volumenű munkálatból sok helyi lakos is kivette a részét, hiszen a megyei útügynél sokan dolgoznak a nagyközségből. „Közös felelősségünk részt venni a 27-ei választásokon, hiszen csak akkor van erőnk, ha együtt, egy közös célért dolgozunk” – mondta.

Kovács Ödön megyemenedzser ismertette, hogy 800 ezer lejes beruházással újították fel a hidat, ennek felét megyei, felét helyi finanszírozással biztosították. Sokan értetlenkedtek Csernátonban, hogy miért Márkos patakaként van feltüntetve a híd alatt folyó kis patak, a magyarázat egyszerű: ez a hivatalos neve, és ugyan pénteken csak románul szerepelt, azt ígérte, napokon belül kikerül a magyar elnevezés is.

Jakabfi Gergely a környékbeli lakosok részéről fejtette ki, milyen sokat jelent számukra a járható híd, kis műsorral készült a nemrég alakult Felsőháromszéki Ifjúsági Fúvószenekar (Gergely Tamás és Szoró Dorina vezetésével), végül Kedves Tibor plébános és Marosi Károly lelkipásztor mondott áldást. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások