Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Díjazták a turizmusban dolgozókat

Díjazták a turizmusban dolgozókat Kovászna megye

Harminc kategóriában díjazták a turizmus fejlesztésén és népszerűsítésén dolgozókat a Visit Covasna Gálán, csütörtökön. A miklósvári vadászkastély udvarán megtartott eseményt immár második alkalommal szervezte meg a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület, Kovászna Megye Tanácsa, valamint a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

Hirdetés
Hirdetés

Az újszerű kezdeményezésre egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik. A tavalyi 22 kategória idén harmincra bővült, emellett három különdíjat is kiosztottak. A kúria-, panzió-, hotel- vagy villatulajdonosok, gyorséttermek, vendéglők, bárosok, pincérek, idegenvezetők, online turisztikai marketingesek, hagyományos kézművesek, lovardát vagy éttermet működtetők mellett a turisztikai, gasztronómiai, kulturális és sportrendezvényeket is értékelte a szakmai zsűri – emelte ki Grüman Róbert, a megyei turisztikai egyesület vezetője.

Üdvözlő beszédében Gróf Kálnoky Tibor házigazdaként elmondta, a miklósvári kastélyuk nyitva áll mindenki számára. Az a céljuk, hogy minél több turistának betekintést nyújtsanak az életszerű falusi környezetbe és abba a kastély-kultúrába, amely az évtizedek alatt feledésbe ment.

A rendezvényt a brit dokumentumfilm-rendező, Charlie Ottley által Háromszék csodáiról készített kisfilmje színesítette. Mint mondta, a kiválóan brandelt térség specifikumait ragadta meg a forgatáson. Azt tanácsolta, hogy az itt élők használjanak ki minden lehetőséget, és mutassák meg a nagyvilágnak ezt a gyönyörű helyet.

A Visit Covasna Gálán három különdíjat is kiosztottak: Mădălina Santa kapta az innováció a gasztronómiában elismerést, a kovásznai Clermont hotel a szakszerű menedzsmentért járó díjat, a turizmus fejlesztéséért pedig Kovászna várost jutalmazták. Az elismerést Gyerő József polgármester az évtizedek óta a helyi turizmusért dolgozók nevében vette át, megköszönve ezúton is munkájukat.

Turizmusfejlesztés Székelyföldön címmel tartottak kerekasztal-beszélgetést a Visit Covasna Gála második kiadásán. Nehéz félévet tud maga mögött a turizmus, de a három székelyföldi megye, Kovászna, Hargita és Maros az országos átlag fölött teljesített, vonta le a következtetést László Endre, a Székelyföldi Turisztikai Desztináció Menedzsment Klaszter elnöke, Rácz Lilla, a Daniel kastélyszálló tulajdonosa, Lázár Zoltán, Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusának külgazdasági attaséja, valamint Szabó Károly, az ADI Hargita ügyvezető igazgatója.

A második panelbeszélgetésen, Trendek a belföldi turizmusban címmel Alin Chipăilă, a Romániai Turisztikai Desztinációk Szövetségének alelnöke, Horváth Alpár, a Babeș-Bolyai Tudományegyetem adjunktusa, Chris Caldicott, turisztikai újságíró és fotós, valamint Oana Voinea, a Biz magazin újságírója a turisztikai egyesületek munkájának és az előrehaladás érdekében kifejtett együttműködés fontosságát hangsúlyozták.

Az esemény igazi attrakciója volt a hőlégballonos utazás kipróbálása a kézdivásárhelyi X Balloon Transylvania cégnek köszönhetően. A rendezvényen a SepsiArt Quartet nyújtott zenei élményt. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük