Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Hét szakorvossal kezdte meg működését Kovászna első magánklinikája

Hét szakorvossal kezdte meg működését Kovászna első magánklinikája Kovászna megye

Kardiológus, ortopéd, szülész-nőgyógyász, neurológus, pszichiáter, gyermekgyógyász, gyermekkardiológus, valamint gyógytornász-fizioterapeuta rendel hétfőtől Kovászna városának első magánklinikáján, ugyanakkor tárgyalásokat folytatnak egy urológussal, illetve egy fül-orr-gégésszel is.

Hirdetés
Hirdetés

Nem kell többé Sepsiszentgyörgyre vagy Kézdivásárhelyre utazniuk szakorvosi kivizsgálásra Orbaiszék lakóinak, miután Kovásznán hétfőn megnyitotta kapuit a város első magánklinikája. A Ștefan cel Mare utca 92. szám alatt található létesítményt Bartos Károly gyógyszerész álmodta meg, aki korábban két évet dolgozott Kovásznán, és azt tapasztalta, hogy a fürdővárosban nincs megfelelő magánszakorvosi ellátás „Az ötlet hónapokon át érlelődött bennem, az elején két szakorvosi rendelőt szerettem volna létrehozni, végül hét lett belőle. Miután véleményeket kértem, rájöttem, hogy sokkal több szakterületre lenne igény” – magyarázta a megnyitón.

A 220 négyzetméter összfelületű egészségügyi központ kialakítása tavaly év novemberében kezdődött el, a létesítmény a hét rendelő mellett öltözőt, sterilizálót, illetve mellékhelyiségeket foglal magába. A helyszín kiválasztásakor figyelembe vették, hogy gyalogosan és autóval egyaránt könnyen megközelíthető, földszinti ingatlant válasszanak, amely több részre osztható. „Az egész helyiség egy nagy tér volt, amelyet úgy tudtunk kisebb termekre osztani, ahogy az engedélyekhez szükséges volt, vagy ahogy a törvények megkövetelték” – mondta el a tulajdonos.

A szükséges engedélyek megszerzését követően a klinika hétfőtől hét szakorvossal (Kovács Ágota kardiológus, Gáll Norbert ortopéd, Pál Zsuzsa szülész-nőgyógyász, Havas Noémi neurológus, Bartos Edina pszichiáter, Moisa Andrea gyermekgyógyász, Simai Enikő gyermekkardiológus), valamint egy gyógytornász-fizioterapeutával (Istók Anita) kezdte meg a működését, folynak a tárgyalások egy urológus és egy fül-orr-gégész alkalmazása érdekében, ugyanakkor a jövőben egy fogorvosi rendelő kialakítását is tervezik.

Bartos Károly elmondta, jelenleg azon dolgoznak, hogy szerződést kössenek az egészségbiztosítási pénztárral, hogy pár hónapon belül ártámogatott rendeléseket is tudjanak végezni. „Bízom benne, hogy a klinika nemcsak Kovásznának, hanem a környező falvaknak is előnyös lesz, és remélem, hogy az orvosi szakrendeléseket közelebb tudjuk hozni a környék lakóihoz” – fogalmazott.

A tulajdonos hangsúlyozta, a klinika összesen 13 szakorvost tud befogadni, ezért a jövőben tovább bővítenék tevékenységüket, ugyanakkor a két meglévő ultrahangkészülék mellé újabb berendezések vásárlását is tervezik, az egyes szakterületek igényei függvényében. Hozzátette, a polgármesteri hivataltól ígéretet kaptak, hogy az épület előtt parkolóhelyeket létesítenek a személyzet, illetve a betegek számára.

Az állófogadással egybekötött megnyitót a kovásznai KIKAPCS-olsz! zenekar tette ünnepélyesebbé.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások