Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Háromszéken közel 180 ezer szavazót várnak az urnákhoz

Háromszéken közel 180 ezer szavazót várnak az urnákhoz Kovászna megye

Kovászna megyében, a 15. megyei választási szavazókörzetben egy megyei, 2 municípiumi, 3 városi és 40 községi iroda bonyolítja le a választást. Közel 180 ezer személyt várnak az urnák elé vasárnap reggel 7-től este 10-ig.

Hirdetés
Hirdetés

Kovászna megyében összesen 89 városi és 125 vidéki szavazóhelyiségben lehet leadni a szavazatokat. Sepsiszentgyörgyön 50, Kézdivásárhelyen 15, Baróton 9, Kovásznán 8, Bodzafordulón pedig 7 ponton lehet szavazni – tájékoztatott a Kovászna megyei prefektúra szóvivője, Erdély András.

Többnyire művelődési házakban, iskolákban és óvodákban, közösségi központokban, polgármesteri hivatalokban, más közintézményekben lehet szavazni, de parókiákon, turisztikai irodában és kuglizóban is berendeztek szavazóhelyiséget.

A megyében 179 859 szavazójoggal rendelkező polgárt várnak az urnák elé. A május 21-én aktualizált választói névjegyzékben 179 289 személy szerepel, további 404 pedig a kiegészítő választói névjegyzékben. A helyhatósági választásokhoz 197 845 szavazólap van előkészítve, az európai parlamenti szavazásra pedig 197 396.

Mindegyik választókör 214 Votat (szavazott) feliratú pecsétet kap, a személyi igazolványra ragasztható matricából 180 ezer példány áll a megye rendelkezésére – tudtuk meg a prefektusi hivatal szóvivőjétől.

Képünk illusztráció.

Fotó: Haáz Vince

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2024. június 8., 11:28
  ÉRTÉKELÉS: 25

  Hala Istennek, vege lett a tehen fejesnek , a piaci miccsezesnek es meg sorolhatnam, szegyen amit letoltak politikusaink barmelyik tabort nezzuk , csak kerdezem Hetfon hogy fognak egymas szemebe nezni a sok mocskolkodas utan?

 • User
  Dátum: 2024. június 10., 5:04
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Peszkula vissza a tetőre dolgozni megint lebőgtetek hagyjátok abba !!!! És a másik a tanár maragy a katedránál szégyen mit művész !!!

 • User
  Dátum: 2024. június 10., 12:38
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Na meg volt a választás El érte az RMDSZ és Hunorka amit akart, már megint ismételten sikerül hujiteni a jó népet ezek után Hunorka hujjenek is nézi őket,Na de tessék most már munkának látni Brüsszelben ki nyitani a szájat!Vagy most megint mire ki várni őszi parlamenti választásokra?