Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Három karra hirdetnek

Három karra hirdetnek Kovászna megye

Ma (július 16-án) kezdődik az iratkozás a Babeș-Bolyai Tudományegyetem sepsiszentgyörgyi kihelyezett tagozatán. Jelentkezni három kar ingyenes és tandíjas helyeire lehet – tájékoztat az egyetem.

Hirdetés
Hirdetés

Idén is három karra hirdetnek felvételit: közgazdaság- és gazdálkodástudományi (alap és mesterképzés); politika-, közigazgatás- és kommunikációtudományi (alapképzés); környezettudományi és környezetmérnöki kar (alapképzés). A közigazgatás szakra magyar nyelven 100 – 13 tandíjmentes és 87 tandíjas – helyet hirdettek meg, román nyelvű képzésen 50 hely van: 20 tandíjmentes és 30 fizetéses. Az iratkozási díj 60 lej, motivációs levéllel lehet felvételizni, erre a szakra az éves tandíj 2700 lej – tájékoztatott Horváth Anna, az egyetem titkára.

A kereskedelem, turizmus- és szolgáltatások gazdaságtana szakon román és magyar nyelven is 50-50 hely van, ebből 12 tandíjmentes. Vállalati gazdaságtanból szintén 50 hely van a magyar hallgatók számára, szintén 12 ingyenes hellyel. A korábbi évektől eltérően, ezen a karon nem lesz idén távoktatás, viszont mesterképzésre is lehet iratkozni (29 ingyenes és 21 tandíjköteles helyre). A tandíj ezen a szakon 2900 lej egy évre, míg a mesterizők számára 3500 lej. A környezettudomány szakra iratkozók számára 40 hely van: 12 ingyenes és 28 tandíjas, a tandíj évi 2500 lej lesz. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük