Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Gazdikereső

Gazdikereső Kovászna megye

Sepsiszentgyörgyi és a megyeszékhely környéki iskolákban mutatják be a TEGA szépmezői menhelyén található kutyáit – a cél azonban több annál, hogy a négylábúak gazdára találjanak. Máthé László, a TEGA igazgatója elmondta: „Sok kutyánk van a menhelyen, némelyik már években mérhetően sok ideje.

Hirdetés
Hirdetés

Ameddig lehetséges, nem altatunk el egészséges, szelíd állatot, viszont az sem opció, hogy a menhelyen éljék le az életüket. Azt nem mondhatom, hogy nem fogadnak örökbe kutyákat, de attól, hogy a menhely kapuja nyitva áll, még nem rohamoznak meg bennünket az adoptálásért. Ha nem jönnek a gazdák, megyünk mi: ezért vittünk el mutatóba pár kutyát pl. a Sepsi SIC, illetve OSK mérkőzésre, és ezért kerestük meg az iskolákat is, hogy bemutatót tartsunk”.

Az igazgató elmondta: az iskolákban nagy az érdeklődés az ebek iránt, a gyerekek határozottan élvezik a dolgot, és több szülő jelentkezett is örökbefogadás végett. Jelen pillanatban 151 kutya van a menhelyen, ezeket örökbefogadás esetén ivartalanítják és csippel is ellátják. Az új gazdának természetesen az első oltásokról sem kell gondoskodnia, az örökbefogadás pedig ingyenes. A menhelyre hétvégén is ki lehet látogatni, akár kutyasétáltatás céljával is.

Balázsi Csaba, a menhely vezetője elmondta: az iskolai látogatások során a gyerekeknek a kutyák viselkedéséről, fajtáiról és egyéb érdekességekről is tartanak előadást, elmondják azokat az alaptudnivalókat is, amelyeket egy majdani gazdinak tudnia kell.

A TEGA a továbbiakban is folytatni kívánja az akciót, szívesen elvisznek pár kutyust bármilyen iskolába, előzetes egyeztetést követően. Az érdekeltek a 0732.717.185-ös telefonszámon kaphatnak további információkat.

(TEGA Rt. sajtóiroda)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük