Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Fordulat Fortyogó-ügyben

Fordulat Fortyogó-ügyben Kovászna megye

Nem látszik a vége a fortyogófürdői komplexummal és a körülötte levő területtel kapcsolatos hercehurcának: az önkormányzat nem akarja áron alul eladni, az elővásárlást élvező cég tulajdonosai pedig az önkormányzat felértékelője által megállapított ár kevesebb mint feléért szeretnék megvenni a jobb sorsra érdemes épületegyüttest. Constatin Pătru a Facebookon jelentette be: eladja a tulajdonrészét… a feleségének.

„Egy hírt szeretnék közölni (…). Találtam egy vásárlót a Fortyogófürdő-részvényeimre, aki magyar, és nem más, mint a feleségem, Réka. Én maradok mint cégügyvezető. Mai nappal kérvényt nyújtottam be a kézdivásárhelyi önkormányzat számára, hogy meghosszabbítást igényeljek a bérszerződésre, hogy még az idén megnyitásra kerüljön a mofetta, strand és vendéglő. Amíg lezajlik a vásárlási procedúra, szeretném, ha minden érdeklődő számára nyitott és használható lenne a mofetta és a strand. Jelenleg a kézdivásárhelyi önkormányzaton múlik minden” – írta Pătru pénteken. Ez év február 20-án Constantin Pătru vállalkozó, a kft. társtulajdonosa egyébként azt jelentette be: mivel más vállalkozásba kezd, kilép a cégből, és áruba bocsátja ötvenszázalékos tulajdonrészét.

A történethez hozzátartozik, hogy az Incitato Fortyogó Kft. 2019. február 19-én ismét pert indított a kézdivásárhelyi önkormányzat ellen (iratszám: 2019/322/410), a 2019/119/300-as bejegyzési számmal pedig a Kovászna megyei törvényszéken jegyeztetett jogi eljárást 2019. március 12-én a kézdivásárhelyi tanács keretében működő, a Fortyogó felértékelésével foglalkozó bizottság ellen. Így számunkra érthetetlen, hogy miként akarják a mofettát és a strandot megnyitni, hiszen két per is zajlik annak tulajdonosa ellen, a jogi eljárások nem értek véget.

Pătru egy másik bejegyzésében megosztott egy beadványt is, ezt a helyi tanácsnak és a polgármesteri hivatalnak címezte, de a címzettek között szerepel a kormányhivatal és a számvevőszék is. Ebben azt kéri, hogy engedélyezzék a komplexum eladását a 2018. október 26-án hozott 832-es számú bírósági végzés alapján, de addig is, amíg ez megtörténik, hagyják jóvá az 1994/468-as számú bérleti szerződés meghosszabbítását, mivel javításokat szeretnének végezni az épületeken, a kerítésen stb.

Röviddel azután, hogy bejelentette azt, hogy a felesége részére lemond az Incitato Fortyogó Kft.-ben birtokolt részvényeiről, Pătru azt is kiírta, hogy a részvénycsomagja eladása továbbra is lehetséges, mivel nem nyújtotta be a tulajdonosi struktúra-módosításról szóló iratcsomót a cégbíróságon.

Hirdetés
Hirdetés

Az Incitato Fortyogó Kft. egyébként 245.755 euróért szeretné megvenni a város tulajdonában levő komplexumot, míg a tanács által felkért felértékelő annak értékét 518.200 euróban állapította meg. Egyik szerint durván 6 euróba kerülne egy négyzetméter terület, míg az önkormányzat felértékeltetése szerint közel 13 eurót ér.

Egy Fortyogófürdőn lakó kézdivásárhelyi illetőtől telefonon érdeklődtünk az ingatlanárak felől.

Megtudtuk, hogy legkevesebb 15 eurót kérnek egy négyzetméter parcelláért, de az „eladási ár inkább húsz euró”. „Kisebb parcellákért – 3 és 5 ár között – nem ritka a 25 eurós ár sem” – válaszolták érdeklődésünkre. Kétségtelen az is, hogy a komplexum hatalmas beruházást igényel, több épületet le kell bontani, tehát a vételár mellett százezres euró nagyságrendű, de inkább eurómilliós befektetés szükséges.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. április 1., 9:27
  ÉRTÉKELÉS: 11

  „Apu vedd meg nekem a varost , automata valtos kocsival szelnem a dombokat \ Enyem lenne a kilato, tudna aki latott, hogy jo sok penzunk van.”

 • User
  Dátum: 2019. április 1., 17:15
  ÉRTÉKELÉS: 10

  Először is szép napot minden kedves olvasónak . A beltelkek jelenlegi piaci ára a 25 € / m2 és az fölött van ,nem szabad semmilyen politika vagy személyes érdek hatására engedni ,az a Fortyogó Fürdö egy kincs amely megérdemli ,hogy újra virágozzon ,a város vezetöségének kötelessége ,hogy megóvja,minden sarlatántól.

 • User
  Dátum: 2019. április 1., 17:39
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Az „Apu vedd meg nekem a varost” ez a Wellness egyuttes egyik ironikus dala, azokrol akik egyfolytaban a neten hencegnek a penzukkel, meg a vagyonukkal. A Youtube-on meghallgathato !

 • User
  Dátum: 2020. augusztus 2., 12:07
  ÉRTÉKELÉS: 0

  20évvel ez elött jártam a fortyogóban azóta lehet vitatkozni az értnövekedésről az állagromlásról a mai állapot szerint melyet tavaly láttam ha valaki vállalja az üzemeltetést akár ingyen oda kellene adni atovábbi károkozás helyett, munkahelyek bevétel!