Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Felvidéki zarándokok is csatlakoztak a sepsiszéki lovasokhoz  

Felvidéki zarándokok is csatlakoztak a sepsiszéki lovasokhoz    Kovászna megye

Árkosról indultak Háromszék első lovas zarándokai Csíksomlyóra szerdán reggel. A sepsiszéki települések imaszalagjait tíz lovas juttatja el a búcsúba, köztük már jártas és fiatal zarándokok, székelyföldiek és felvidékiek egyaránt. A csapatot Angyalos községben találtuk, útjuk első célállomása a kézdiszéki Perkő lesz, ahonnan csütörtökön reggel együtt zarándokolnak tovább Kovászna megye lovasaival.

Hirdetés
Hirdetés

Tíz sepsiszéki lovas kelt útra szerdán reggel Árkosról, majd Gidófalvát, Angyalost érintve Maksa irányába haladtak tovább az Albist, Csernátont és Kézdivásárhelyt érintő útvonalon Kézdiszentlélek felé. A zarándokokat Angyalos községben a református tiszteletes és a gidófalvi polgármester fogadta.

Fotó: Tuchiluș Alex

„Imádkozunk mindazokért, akik ló hátára ültek, megteszik ezt a zarándokutat talán életükben most először, talán már többedszer, de hisszük azt jó Atyánk, Istenünk, hogy minden mellett viszik a hitet, a békességet, az együvé tartozás érzését” – mondott áldást Tusa Róbert református lelkipásztor, kívánva az úthoz erőt és lelki békességet a lovasoknak, akik közül három zarándok a szlovákiai felvidékről érkezett Székelyföldre a pünkösdi búcsúra. Az imaszalagot Jancsó Ernő gidófalvi polgármester tűzte fel.

Fotó: Tuchiluș Alex

A megyei önkormányzat sajtóirodája szerint a háromszéki települések fohászait négy helyszínről, a következő program alapján viszik a lovasok:

Május 15., szerda 08.30 – Sepsiszéki útvonal: Árkos – Gidófalva – Angyalos – Maksa – Dálnok – Albis – Csernáton – Kézdivásárhely – Kézdiszentlélek (Perkő).

Május 16., csütörtök 9 óra – Olt mente útvonal: Illyefalva – Sepsiszentgyörgy – Gidófalva – Étfalvazoltán – Sepsibodok – Oltszem – Málnás – Mikóújfalu – Sepsibükszád.

Május 16., csütörtök 10 óra – Erdővidéki útvonal: Miklósvár – Köpec – Barót – Olasztelek – Bardóc – Erdőfüle.

Május 16., csütörtök 10 óra – Perkő: Kézdiszentlélek – Kászonok. A lovas zarándokok 9 órakor indulnak a Perkő aljából, 10 órakor megkezdődik az ünnepség a kápolnánál.

Fotó: Tuchiluș Alex

Fotó: Tuchiluș Alex

Fotó: Tuchiluș Alex

Fotó: Tuchiluș Alex

Fotó: Tuchiluș Alex

Fotó: Tuchiluș Alex

Fotó: Tuchiluș Alex

Fotó: Tuchiluș Alex

Fotó: Tuchiluș Alex

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások