Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Feltételes etetés

Feltételes etetés Kovászna megye

Amennyiben megkezdődik a tanítás és a kormány engedi, idén is lesz tej-kifli tízórai Kovászna megyében. Idén márciusban leálltak a programmal, de a termékek nem vesztek kárba.

Hirdetés
Hirdetés

Mivel március elején online oktatásra tértek át az iskolák, megszűnt a tej-kifli program Háromszéken – mondta Henning László, a Kovászna Megyei Tanács alelnöke (képünkön). A termékek nem vesztek kárba, a kiflit, kekszet, tejet és almát a gyerekvédelmi igazgatóságnak juttatták el, és az állami gondozott gyerekek kapták meg. Ugyanakkor, mivel az oktatást leállították, több árut nem is szállítottak ki.

Az új tanévre azonban felkészültek, megvan a keretszerződés és a pénz is a program folytatására, minden attól függ, hogy milyen módon kezdődik és folytatódik a tanítás – magyarázta az alelnök. Felvették a beszállító cégekkel a kapcsolatot, a következő napokban kötik meg erre az évre a szerződést, de kihívás előtt állnak, hiszen szükséges egy kiszámíthatósági határ, ehhez viszont tudni kellene előre, hogy milyen formában zajlik a tanítás, áttérnek-e online órákra vagy sem.

Ezt jelen helyzetben nehéz megmondani, viszont az biztos, hogy amennyiben hagyományos módon járnak iskolába a gyerekek, nem fog hiányozni a tízórai sem. A program révén a kisiskolások minden nap tejet, teljes kiőrlésű kiflit, illetve egy héten egyszer kekszet és almát kapnak. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük