Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Soha rosszabb szezonrajtot!

Soha rosszabb szezonrajtot! Sport

A sepsiszentgyörgyi Tompa Krisztián és az ozsdolai Ördög Zoltán is remekül teljesített a 2020-as országos motokrossz-bajnokság első futamán, mindkét háromszéki motoros megnyerte versenyét a szombati ciolpani-i szezonnyitón. A sorozat következő állomását előreláthatóan szeptember 19–20-án rendezik Marosvásárhelyen.

Hirdetés
Hirdetés

A koronavírus-járvány miatt a tervezetthez képest közel féléves késéssel rajtolt el szombaton a román motokrossz-bajnokság 2020-as idénye, amelynek első állomása az Ilfov megyei Ciolpani volt. A hétvégi megmérettetésen két háromszéki motoros is rajthoz állt: a Bukaresti Steauának versenyző sepsiszentgyörgyi Tompa Krisztián az MX2-es géposztályban tette próbára magát, míg a házigazda Top Cross TCS színeiben induló ozsdolai Ördög Zoltán a 85 kcm kategóriában kísérelte meg begyűjteni a futamgyőzelmet.

Motokrosszosaink tudásuk és tehetségük alapján ezúttal is kiemelkedtek a mezőnyből, Krisztán és Zoltán is megnyerte a ciolpani-i verseny mindkét futamát, s ezáltal maximális pontszámmal fejezte be a hétvégét. Sikerüknek köszönhetően sportolóink nagy eséllyel pályáznak egy-egy újabb bajnoki cím megszerzésére.

„Lazán nyertem, a pálya szuper volt és élvezetes volt rajta versenyezni” – foglalta össze tömören a szombati eseményeket Tompa Krisztián. „Ennyire jól előkészített pályán ritkán versenyezett a fiam, akinek nem volt igazán ellenfele a szezonnyitó viadalon. Fölényes győzelmet aratott mindkét futamon, és most várjuk a folytatást” – nyilatkozta érdeklődésünkre a 13 esztendős kismotoros édesapja, Ördög István.

Eredmények: 85 kcm: 1. Ördög Zoltán, 2. Victor Rusu, 3. Ioan Chiujdea (mindhárman Yamahások és Top Cross TCS-nak versenyeznek); MX2: 1. Tompa Krisztián (KTM, Bukaresti Steaua), 2. Petru Iosif (Yamaha, Top Cross TCS), 3. Arthur Tătaru (Yamaha, Top Cross TCS).

A július végén kiadott motokrosszos versenynaptár időközben megváltozott és leszűkült, így a bajnokság következő fordulóját várhatóan Marosvásárhelyen rendezik meg szeptember 19–20-án, majd a harmadik fordulónak szintén Ciolpani adhat otthon (október 10–11.), ezt követné a prundui (október 17–18) és a sepsiszentgyörgyi (október 24–25.) megmérettetés.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások