Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Eredményes volt az összefogás

Eredményes volt az összefogás Kovászna megye

Összegyűlt a Kászoni Orsika műtétjéhez szükséges pénz. A kislányt Csehországban műtik február 8-án, az utazási költség, a műtét és az azt követő rehabilitáció mintegy 6000 euróba kerül.

Civilek és egyesületek fogtak össze az elmúlt néhány napban, hogy összegyűjtsék azt az összeget, amely egy sepsiszentgyörgyi kislány műtétjéhez szükséges. Az ötéves Kászoni Orsika agyvérzéssel született, aminek következtében jobboldali részleges bénulásban szenved. A jó hír az, hogy műtétsorozattal az állapota javítható, sőt, teljesen meggyógyulhat, ehhez azonban sok pénzre van szükség.

Hirdetés
Hirdetés

Az édesanyja, Balogh Judit elmondta: találtak egy nagyszerű lehetőséget Csehországban, a műtéti beavatkozás után pedig a kislány teljes életet élhet majd. A műtét, rehabilitáció és utazás viszont nagyon drága, mintegy 6000 euróba kerül. Ez nemrég derült ki, az elmúlt napokban pedig páratlan összefogás kezdődött. Egyesületek, sportszervezetek, diákok és tanítók kezdtek gyűjteni, a pénzösszeg pedig hihetetlenül gyorsan kigyűlt. Balogh Judit örömmel újságolt lapunknak: még várják az adománylista összesítését, de megvan az az összeg, amellyel utazhatnak, és kifizetheti lánya műtéti költségeit.

Bács Emese, a LAB Életmentő Kupakok Egyesület vezetője vásárokat szervezett a héten, ahol különböző játékokat, könyveket, gyerek- és felnőttruhákat adtak el, a bevételt pedig a műtét költségeire küldték. A vásárok során 5000 eurót sikerült gyűjteni, más adományozóktól pedig még körülbelül 3000 euró gyűlt, ez az összeg fedezi az utazást, műtétet és más kiadásokat is.

Balogh Judit hálával gondol mindenkire, aki segített, mint mondta, egyesületi munkája során is tudta, hogy sok jó ember él a városban, térségben, de mégis meglepte az a gyorsaság, amivel reagáltak a segítőkészek.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. január 30., 12:29
    ÉRTÉKELÉS: 42

    Dicseretes a hozzaallas, megis az emberben felvetodik nehany kerdes:minden munkavallalo, elete soran nem kis osszeget fizet be az egszsegbiztositto penztaraba, gondolom a kislany Szulei is.Ilyen esetben, miert nem ad semmit az Egeszsegbiztositto?Egy kisgyermek elete, ki van szolgaltatva, joakaratu emberek segittsegere.(szerencsere vannak!)Millirdok mennek el ertelmetlen kiadasokra, beszelhetunk itt a meltanytalan nyugdijakrol, eggyes allami fizetesek egekbe szoko nagysagarol, de ilyen esetekre ,,nincs penz”!
    El lehetne kulonitteni, ilyen esetekre penzt a varosi koltsegvetesbol is, mert ott is, annyi ertelmetlen dologra megy el a penz.Szomoru, hogy olyan orszagban elunk, hogy ha, sulyos betegseg er, es nincs penzed, egyszeruen megdogolhetsz (elnezest a durva kifejezesert).MF