Felhívás!

Tanácsülés Baróton

Tanácsülés Baróton Kovászna megye

Számos helyi problémát felszínre hozó tanácsülés zajlott szerdán Baróton. Lázár-Kiss Barna polgármesternek legelőször az iskolahálózat kapcsán kellett komolyabb érveket felvonultatnia.

Jóváhagyták a tanácsosok fogadóóráinak programját, elfogadták az iskolahálózat 2020–2021-es tanévre vonatkozó struktúráját, egyet­értettek a polgármesteri hivatalnál dolgozók szakmai besorolásának módosításával és fizetésüknek a minimálbérhez történő kiigazításával. A tanács helyiséget adott bérbe a Megyei Turisztikai Egyesületnek, szerződést hosszabbított a helyi szállítási vállalattal.

A polgármester elmondta, felmerült javaslatként, hogy Felsőrákosról hozzák az V–VIII. osztályos tanulókat Barótra, Felsőrákoson ugyanis a vízellátási és az illemhelyekkel kapcsolatos gondok miatt nincs működési engedélye az iskolának. Az elöljáró azt mondta, egyelőre erről az eshetőségről szó sincs, elsősorban, mert szeptemberig feltehetőleg ezeket a problémákat megoldják, másodsorban meg azért sem, mert az utóbbi időben sokat fektetett a baróti hivatal a felsőrákosi iskolaépületbe, például két új kazánt vásároltak többek között azért, hogy a fűtés is rendben legyen.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.