Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Élelmiszert és ajándékokat gyűjtenek

Több típusú gyűjtést és adományozást szervez idén a Napsugár Egyesület a téli ünnepek előtt, hogy szebbé tegyék a rászorulók karácsonyát. A megszokott ajándékgyűjtés mellett lesz tombola és játékgyűjtés is.

Hirdetés
Hirdetés

Minden évben gondoskodnak a rászorulókról a Napsugár Egyesület önkéntesei, így már novemberben elkezdik a gyűjtést. A pénzadományok mellett más lehetőségeket is biztosítanak azoknak, akik adományoznának az ünnepek előtt. Rácz Anna óvónő, az egyesület elnöke elmondta: számos család él nehéz anyagi körülmények között, a járványhelyzetben pedig szinte megduplázódott azon családok száma, akik segítségért fordultak az egyesülethez.

Idén tartós élelmiszert gyűjtenek, és legalább 100 csomagot osztanának ki december 20-a után, de külön gyűjtenek a gyerekeknek is. Főleg jó minőségű játékokat, könyveket, iskolai felszerelést várnak, de édességcsomagot is elfogadnak. Ugyanakkor különböző sepsiszentgyörgyi üzletekbe helyeznek ki adománygyűjtő-dobozt, amibe szintén élelmiszereket lehet betenni, főleg konzerveket, tésztaféléket, de tisztálkodási eszközöket is.

Ezen kívül a már megszokott adventi akcióra is sor kerül, a Fordított Adventi Naptár során arra kérik az adakozó személyeket, hogy készítsenek elő egy dobozt, amelybe advent minden napján tesznek valami kis ajándékot. Ez lehet külön a gyerekeknek és külön a felnőtteknek, egy-egy család részére. Azok, akik részt vesznek az akcióban, minden leadott dobozért tombolát kapnak, a két ünnep között pedig több nyereménytárgyat is kisorsolnak, különböző konyhai felszereléseket, kozmetikumokat. Az akció ideje alatt folyamatosan, természetesen a karácsonyi ünnepeket megelőzően juttatják el az adományokat a megyében élő nagycsaládosok, idősek, fogyatékkal élők, hajléktalan személyek, rászorulók részére. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük