Felhívás!

Finisben az iskolaigazgatók versenyvizsgája

A héten kezdődött és megyénkben december 2-án zárul az igazgatói versenyvizsgák utolsó szakasza, mely különböző problémás helyzetekre reflektáló, választ adó interjúból áll. A kezdeti 102 pályázóból az írásbeli tesztig 98-an jutottak el, a mostani interjúkig pedig 74-en, miután előzőleg megszerezték a megkövetelt minimum 7-es jegyet.

Az utolsó vizsgaszakaszban az igazgatók menedzseri, problémamegoldó képességeinek felmérése a feladat. A bizottságok többek között olyan helyzetekre várnak kielégítő választ a jelöltektől, hogy miként csökkentenék az iskolaelhagyást, az iskolán belüli szegregációt, mit lépnek abban az esetben, ha a szülők nem veszik át az online oktatás lebonyolításához szükséges digitális eszközöket, ha nagy különbség mutatkozik a diákok év közbeni és a képességvizsgán elért eredményei között, növekvőben az iskolai zaklatások száma stb.

A minisztérium által közzétett hatvantételes listán viszont sok a jogi, törvényismeretet számon kérő kérdés is, amelyekre már az előző teszten sor került, fölöslegesen ismétlődnek tehát – vélekedett a Mikes Kelemen igazgatója, Már István.

Több iskolában ketten is pályáznak az igazgatói tisztségre, például a baróti líceumban, a bölöni általános iskolában, Kézdivásárhelyen az Apor Péter Szakközépiskolában, de verseny van az aligazgatói tisztségért is Bodzafordulón és Árapatakon. Az első nap, 16-án meginterjúvolt pályázók közül mindenkinek sikerült a vizsga e szakasza is: a Mihai Viteazul Líceum, a Mikes Kelemen Líceum és a Székely Mikó Kollégium igazgatóinak és aligazgatóinak, valamint a Tanulók Palotája, a Gulliver és Hófehérke óvodák vezetőinek. A versenyvizsgák nyertesei január 10-től gyakorolhatják tisztségüket. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.