Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Egy helyben topognak

Két éve állnak a munkálatok a volt nemzeti banknál, a város szívében, ennek ellenére a városvezetés kitart annál a tervénél, hogy megvalósítsa ott a start-upokat, IT és digitalizáció iránt érdeklődő fiatalokat, fiatalosan gondolkodó vállalkozókat befogadó Design Bankot.

Hirdetés
Hirdetés

Ha meg is lesz, jókora késéssel készülhet el az új intézmény, mely több tucat kisebb cégnek lenne egyfajta inkubátor, nonformális irodai környezetet biztosító, kreativitást fejlesztő közösségi tér.
A helyi kivitelező két éve állt le a bontási-átalakítási munkálatokkal, miután a lakók azt kifogásolták, hogy azok az épület struktúráját, statikáját veszélyeztetik. Az építészeti felügyelőség (IJC) kérésére egy kolozsvári szakcég vizsgálta meg, van-e alapja a reklamációknak, az ő következtetésük az volt, hogy alaptalanok. Mégis több változtatást javasoltak a tervben, ezeket is megejtette a város. Egy követési rendszer életbeültetését is kérték, amelynek keretében több szenzor mérte volna a különböző paramétereket és ezeket továbbította volna az ellenőrző intézménynek is. Mindezeket beépítették a költségvetésbe és újraszámolták az anyagárakat és munkadíjakat, de a kivitelező 2021 ősze óta nem válaszolt az önkormányzat megkeresésére, hogy folytassa a munkát.

Tóth-Birtan Csaba alpolgármester elmondta, ha egy mód van rá, szeretnék elkerülni a szerződésbontást az építőcéggel, de egyre kevesebb a remény a folytatásra. Márpedig ha erre kerül sor, időben minden nagyon eltolódik, mert először fel kell méretni az elvégzett munkálatokat, felértékeltetni azokat és a hátralévőket is, majd új licitet kiírni a kivitelezésre.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük