Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Csónakázási lehetőség Uzonban

Csónakázási lehetőség Uzonban Kovászna megye

Miután már sok évvel ezelőtt ismételten, de sikertelenül kérték a román kormánytól az uzoni Feketeügy-holtárok használati jogát, a napokban a sepsiszentgyörgyi székhelyű vízügyi hivatal igazgatója maga jött a javaslattal, hogy az uzoni önkormányzat kössön partnerséget az országos hivatallal a több tízezer négyzetméteres vízfelület kezelési jogának átvételére.

Hirdetés
Hirdetés

A Feketeügy hetvenes években történt szabályozásakor több, ma tónak nevezett holtárok, a vízfolyásból kizárt folyószakasz maradt a község területén. Ezekből csak az egyiknek az átvételében érdekeltek az uzoniak: a szabadidőparkot patkó alakban körülvevő holtárok régi gondja volt a községvezetésnek, az utóbbi években vize szagos lett, ellepte a békanyál.

Korábban több elképzelés is született arra nézve, hogyan növeljék vonzerejét és használják ki turisztikai szempontból, ha már közvetlenül a park mellett van: az önkormányzat már több éve beszerezte a csónakokat. Már kormányhatározat-javaslat is született az ügy megoldására, de a politikai játszmák miatt ez is csak az archívumot gyarapítja. A napokban várják az országos vízügyi igazgatóság vezetőségének látogatását ez ügyben. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük