Felhívás!

Támogatásigénylőket ellenőriznek

Támogatásigénylőket ellenőriznek Kovászna megye

Háromszéken is elkezdődik az ellenőrzéssorozat, amelynek során a megyei állategészségügyi és élelmiszerbiztonsági igazgatóság a mezőgazdasági intervenciós és kifizetési ügynökséggel közösen több mint 360 gazdaságot vesz górcső alá.

Dr. Sikó-Barabási Sándor megyei főállatorvos érdeklődésünkre elmondta, a támogatásra vonatkozó, kölcsönös megfeleléses ellenőrzéseken az általa vezetett igazgatóság részéről összesen hét csapat lesz jelen.
– A korábbi értesítések ellenére összesen 367 gazdaságot kell szemügyre vennünk, de ha állományban gondolkodunk, akkor is nagyok a számok, több mint 10 ezer juhot, több ezer szarvasmarhát, illetve ugyanitt a disznókat is kontrollálni kell – magyarázta.

Azt firtatják a szakemberek, hogy a jószágoknak van-e fülszáma, fel vannak-e vezetve a rendszerbe, a szarvasmarhák esetében az útleveleket is ellenőrzik. Mint ahogy azt is, hogy az elveszett fülszámok esetében élt-e a gazda az F3-as nyomtatvány lehetőségével, igényelt-e új fülszámot ennek alapján, illetve az állatjólétet (hogy mekkora területen, milyen körülmények között tartják a jószágokat, és sorolhatnánk) sem hagyják figyelmen kívül, de az elhullásokhoz kötődő kötelezettségek betartását (kötelező mintabevitelt) is számon kérik. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.