Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Csökkentették a látogatási időt a sepsiszentgyörgyi kórházban

Csökkentették a látogatási időt a sepsiszentgyörgyi kórházban Kovászna megye

A légúti megbetegedés terjedésének megakadályozása érdekében megváltozott a látogatási rend a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházban. A betegek naponta egyszer, legfeljebb 15 percre fogadhatják hozzátartozóikat, szemben a korábban engedélyezett 30 perccel. A kézdivásárhelyi kórház több osztályán már korábban látogatási tilalmat vezettek be.

Hirdetés
Hirdetés

Az intézmény közleménye szerint a kórházban fekvő betegek a hét minden napján 14 és 17 óra között látogathatók, naponta legfeljebb 15 perc erejéig. Az intenzív osztályon fekvő betegeket péntekenként 13 és 14 óra között, valamint 16 és 17 óra között, szombaton és vasárnap pedig 11 és 13 óra, illetve 15 és 17 óra között lehet meglátogatni. A látogatás itt is legfeljebb 15 perces lehet, de az időtartam a szakorvos beleegyezésével meghosszabbítható.

A kórház képviselői továbbá azt is javasolják, hogy a krónikus betegségben szenvedők kerüljék a betegek látogatását. Ugyanakkor felhívják a figyelmet, hogy a terhes nők esetében az általuk kijelölt hozzátartozó vehet részt a szülésen, valamint az újszülött-osztályon és a szülészeten a császármetszést követő első 4 órában is egy hozzátartozó jelenléte megengedett.

A kórterembe való belépéskor a látogatóknak kötelezően viselniük kell az arcukat takaró maszkot és egyszer használatos kesztyűt, fertőtleníteniük kell a kezüket és követniük kell az orvosi személyzet utasításait, akik biztosítják a látogatók megfelelő felszerelését. Az intenzív osztályon fekvő betegek látogatásakor, valamint az izolált betegek látogatásakor a látogatóknak a felszerelés felvétele előtt fertőtleníteniük kell a kezüket, viselniük kell az arcukat takaró maszkot, kesztyűt és egyszer használatos köpenyt. A kezek fertőtlenítése kötelező a felszerelés eltávolítása után is, a látogatás végén – áll a kórház közleményében.

Eddig a sepsiszentgyörgyi megyei kórházba felvett betegeket hétfőtől vasárnapig 13 és 18 óra között lehetett látogatni, és a látogatásra szánt idő legfeljebb 30 perc lehetett (kivéve az intenzív osztályon, ahol korábban is 15 perc volt az engedélyezett időtartam).

Fotó: Tuchiluș Alex

Kézdivásárhelyen több osztályon is felfüggesztették a látogatást

Az influenza és más vírusos légúti fertőzések okozta megbetegedések megelőzése és korlátozása érdekében a Kézdivásárhelyi Városi Kórház esetében már március 2-ától korlátozták a betegek hozzátartozóinak látogatási idejét.

Az intézmény akkori tájékoztatása szerint a gyermekgyógyászati-, újszülött-, belgyógyászati-, neurológiai-, általános sebészeti- és intenzív osztályokon a látogatási programot határozatlan időre felfüggesztették, a beutalt betegek csak a kezelőorvos beleegyezésével látogathatók. A többi osztályon a látogatási idő hétköznapokon 14 és 16 óra között, hétvégén és ünnepnapokon 12 és 14 óra között van, minden beteg legfeljebb egy látogatót fogadhat, legtöbb 10 percig.

A hozzátartozóknak a látogatás ideje alatt maszkot kell viselniük, eldobható papucsot kell hordaniuk, és be kell tartaniuk az egészségügyi személyzet utasításait, illetve a járványügyi és a fizikai távolságtartásra vonatkozó szabályokat – közölte a kézdivásárhelyi kórház.

A légúti megbetegedés terjedésének megakadályozása érdekében az egészségügyi intézmény intenzív terápiás részlegén és gyermekgyógyászati osztályán már január óta látogatási tilalom van érvényben.

Fotó: Tuchiluș Alex

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2024. március 18., 20:23
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Kézdin a védő papucsnak nevezett izé😁 1 lej, Szentgyörgyön ingyenes!
  Magyarázat?!
  Legalább írják ki mekkora profitot csinálnak belőle?! Ha a 3 lejes parkolást is hozzácsapjuk tutti többet termel mind az ipari park!!!!!

 • User
  Dátum: 2024. március 19., 12:54
  ÉRTÉKELÉS: 1

  A baroti korhazban pont az ellentete van: szabad az ut,reggel,delelott,delutan,barmikor barki mehet latogatoba barmelyik osztalyra,kutyastol,macskastol,az ugynevezett kartyas ajtok ki vannak tamasztva labtorlovel,kovel(ki kinek fantaziaja szerint….).Erdemes volt annyi penzt kidobni rajuk! Nem beszelve arrol,hogy non stop teli latogatoval a korterem,hiaba hogy mas pihenni szeretne,vagy esetleg nem elkapni a kinntrol jovok virusait.Szolni nem szol senki,pedig a dolgozokat is zavarja a rendbontas.Kapu tarva nyitva reggeltol ejszakaig,kapus sehol,vagy nem erdekli,hova mesz.

  • User
   Dátum: 2024. március 20., 18:36
   ÉRTÉKELÉS: 2

   A szentgyörgyi kórház alkalmazottai elmehetnének tanulni a barótiaktól emberséget, beszédmodort, empátiát, türelmet a betegekkel és a hozzátartozókkal szemben.