Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Bővül az új sportnegyed

Bővül az új sportnegyed Kovászna megye

Sepsiszentgyörgy önkormányzata a múlt heti ülésén tanácshatározattal hagyta jóvá a Mens Sana Alapítvány adományát, egy leendő műjégpálya megvalósíthatósági tanulmányát, egyúttal az új létesítmény műszaki mutatóira is rábólintottak. Az új jégcsarnok értéke a becslések szerint több mint 285 millió lej, és az Országos Befektetési Társaság finanszírozza.

A tanácshatározat indoklása szerint a jégen űzött sportoknak Sepsiszentgyörgyön növekvőben a népszerűsége, egy új műjégpálya stabil és vonzó sportolási lehetőséget jelentene a jövendő generációknak. Az új jégcsarnokot a Sepsi Aréna mellé, egy 16.500 négyzetméteres telekre képzelte el a város, amelyhez a területet múlt év végén a Mens Sana Alapítványtól vette meg az önkormányzat.
A többszörösen díjazott gyergyószentmiklósi Larix Stúdió által tervezett, 7623 m² beépített felülettel rendelkező, energiahatékony jégcsarnok alkalmas lesz nemzetközi hokiversenyek megrendezésére is. Jégpályájának mérete 60×30 m, 2000 néző befogadására készül. A versenyzőknek, bíráknak jól strukturált egységekben öltözők, masszázsszoba, orvosi rendelő, rehabilitációs szoba, eszközraktár, karbantartó részleg, irodák állnak majd rendelkezésére. A tervezésre és kivitelezésre három év van előirányozva.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük