Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Bírságok nélkül nem lesz rend!

Bírságok nélkül nem lesz rend! Kovászna megye

Hétvégén nem kevesebb, mint hét, felügyelet nélkül hagyott tarlótűz miatt riasztották a megyei tűzoltókat, akik többedmagukkal iparkodtak megfékezni a lángokat. A tűz esetenként akár a közeli erdőkre is átterjedhetett volna.

Hirdetés
Hirdetés

Idén már a harmincat is meghaladja a törvénytelen tarlótüzek száma. Csupán a hétvégén hat lángra lobbantott, utólag felügyelet nélkül hagyott tarlótüzet oltottak el a háromszéki hivatásos tűzoltók, egy tarlótüzet pedig a baróti önkéntesek fékeztek meg. A felelőtlen személyek miatt több mint 40 lánglovag (hivatásos és önkéntes egyaránt) dolgozott órákon át, hogy elhárítsa a veszélyeket. Baróton, Bibarcfalván, Dálnokon, Magyaróson, Ozsdolán, Sepsiszentkirályon, illetve Kézdisárfalván körülbelül 3,5 hektárnyi terület élővilágát  emésztették fel a lángok az említett időszakban.

A törvénytelen tarlóégetés 1 ezer lejtől egészen 2,5 ezer lejes bírsággal is sújtható. Nyílt titok, hogy a legtöbb polgármesteri hivatal tavaly és idén sem adott ki egyetlenegy engedélyt sem tarlóégetésre, mégis lángoltak a mezők a „szezonban”. Elgondolkodtató, hogy eddig – a tettenérés hiánya miatt – még egyetlenegy személyt sem vontak felelősségre megyénkben emiatt.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. április 9., 7:17
  ÉRTÉKELÉS: -4

  Élővilág ide vagy oda, ezek a sancegetesek nélkül lassan dzsungellé válna az utak melléke. Addig amíg a magas utadokbol nem jut sanctakaritasra (és nemcsak 80 cm a sánc, urak) addig jól van ez így.

 • User
  Dátum: 2019. április 9., 7:54
  ÉRTÉKELÉS: -4

  Nem kell haborogni kedves h<rmondo. A tarlo egetest az emberek a sajat foldeiken vegzik es ahhoz nektek semmi de semmi kozotok, ha hiszitek ha nem van meg magantulajdon is , nem csak kommunista ,brusszeli parancs.

  • User
   Dátum: 2019. április 9., 13:17
   ÉRTÉKELÉS: 8

   Attól, hogy valami a tulajdonod, a törvények ott is ugyanúgy érvényesek.
   Abban a pillanatban, hogy a tarlóégetéssel pusztítod az ott élő növényeket, állatokat, szennyezed a levegőt, balesetveszélyt okozol az utakon, veszélyezteted mások tulajdonát, ráadásul a tűzoltók a többi adófizető pénzén kell az elszabadult tüzedet eloltsák, igenis másra is tartozik.

  • User
   Dátum: 2019. április 9., 13:08
   ÉRTÉKELÉS: 0

   A magántulajdon nem azt jelenti, hogy ott bármit megtehetsz. A tied, nem vehetik csak úgy el, de vannak törvények amiket be kell tartani a magántulajdonon is. Ilyenek pl. az építkezési törvények és ide tartozik a tarlóégetés is.

 • User
  Dátum: 2019. április 9., 8:43
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Elo kell szedni azokat ,akiknek foldjeik vannak az egetesek kozeleben es nem 1 ezer lejre ,hanem 10 ezertol 30 ezer lejig kell kironi a bunteteseket,akkor majd megtanulja a taho paraszt,hogy tobbe nem gyujt tarlotuzet !