Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

AUR-os szenátora lehet Kovászna megyének?

AUR-os szenátora lehet Kovászna megyének? Kovászna megye

A Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) jelöltje kaphatja meg a második szenátori helyet Kovászna megyében, az USR PLUS Szövetség számításai szerint.

Hirdetés
Hirdetés

Claudiu Năsui, az USR PLUS bukaresti képviselője Facebook-oldalán osztotta meg pártja mandátum-becslését, pártok és megyék szerinti lebontásban.

Az USR PLUS számításai szerint az RMDSZ-nek 21 képviselője és 9 szenátora lesz az újonnan megalakuló parlamentben, ugyanannyi, mint az elmúlt négy év során.

Kovászna megyéből az eddig három helyett négy képviselő juthat be RMDSZ színekben (Miklós Zoltán, Könczei Csaba, Benedek Zakariás és Gál Károly), az egyik szenátori helyet pedig, akárcsak az elmúlt négy évben, Fejér László Ödön foglalhatja el.

A meglepetést azonban az jelenti, hogy a parlamentbe frissen bejutott, ultranacionalista AUR szerezheti meg a második szenátori helyet Kovászna megyében a visszaosztás nyomán. A pártnak várhatóan 33 képviselője és 14 szenátora lesz összesen a román parlamentben.

Az AUR Kovászna megyei szenátori listáját Ionuț Neagu kézdivásárhelyi mérnök vezeti.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. december 8., 17:00
  ÉRTÉKELÉS: 17

  Mi a gond RMDSZ-es urak ? Eluszott egy poszt es maris sirankozunk? Tudjak mit, nem facebookon kell sirankozni- mint teszi egy atvedlett emnp bol -rmdsz-es politikus hanem tenni a kozert az elkovetkezo 4 evben es maris megyunk szavazni- ahoz hogy en felalljak a fotelbol es elmenjek szavazni a politikus urak tegyenek is valamit a kozert , nem azt hogy egyik partbol megyunk a masikba pl.

 • User
  Dátum: 2020. december 8., 21:13
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Na én ezért nem járok szavazni.Ha történetesen az albán pártra szavazok és persze nem jutnak be a parlamentbe akkor az én szavazatomat ne használják más párt megsegítésére az úgynevezett visszaosztásnál.Okkal szavazok egy pártra és nem azért, hogy mást bejuttassanak az én segítségemmel amit nem akarok.

 • User
  Dátum: 2020. december 9., 16:38
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Kézdivásárhelyen is van egy – két olyan ritka nevezetesség, mint Londonban. Ráadásul, amilyen körülmények közül eljött, nyugodtan Londonban érezheti magát. Az is lehet, hogy basáskodása nem talált megfelelő fogadtatásra, nem élvez elég előnyt a helyiekkel szemben, ezért fenyeget azzal, hogy elhúz. (A neve miatt csak árnyéka egy neves labdarúgónak)