Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Arhitectura 6. épület-bemutatókkal

Arhitectura 6. épület-bemutatókkal Kovászna megye

November 4–11. között egy egész hetet dedikáltak Sepsiszentgyörgyön az elhivatott építészeknek, szakmabelieknek, valamint az építészetet művészetnek tekintő laikusoknak. Kedden este ennek keretében egy aránylag frissen megvalósított építészeti projektet, az Isabella Boutique Hotelt mutatta be a tervezője.

Hirdetés
Hirdetés

Az építészeti hét, melynek szervezői Cora Dumitrescu és Titus Chirila műépítészek, múlt pénteken startolt az Arhitectura 6. biennáléra beküldött megvalósult építészeti tervekből álló szabadtéri kiállítással, kedden pedig az Isabella Boutique Hotelben folytatódott egy épületfotókból összeállított kis tárlattal. A helyszín kapcsán Török Áron műépítésznek – a tulajdonosok hozzájárulásával – tervezőként alkalma nyílt bemutatni a város patinás épületeit megmentő projektjét.

Egy nagyon igényesen megvalósított átalakítást láthattunk, a tulajdonosok és tervezők közötti jó együttműködést sejteti már az az apró részlet is, amelyre az eseményt szervező építész hívta fel a figyelmet a kiállításmegnyitón: Petrovits Ágnes ugyanis még a képek kifüggesztése előtt kikérte a tervező véleményét. Ez az utólagos tisztelet az építészeti koncepcióval szemben ritkán fordul elő – közölte sajnálattal Cora Dumitrescu.

A hasonló megbízókkal való munkát Török Áron is méltatta, majd végigvezette a látogatókat a 15 szobás szállodán. Mint megtudtuk, két polgári ház minden szinten (pince, földszint, tetőtér) való összenyitásával lehetett teret kialakítani minden funkciónak, ami a szálloda, vendéglő működtetéséhez szükséges. A végeredménynek úgy kellett modernnek és funkcionálisnak lenni, hogy a különböző korú, de kétszáz és közel százötven éves házak értékeit, jellegzetességeit megőrizzék és egységes arculatuk is legyen.

A hotel egyediségét fokozza a burkolatok kialakításakor alkalmazott kézműves beton padlócsempe, amelyet Petrovits István tulajdonos saját manufaktúrájában gyárt. A kisvállalkozás a ház építésével egyszerre nőtt fel, ma a már sokféle igényt ki tud elégíteni csúcstechnológia termékeivel.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük