Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Arany szembenéz Petőfivel

Arany szembenéz Petőfivel Kovászna megye

A talapzatok lebontásával megkezdődtek a munkálatok Sepsiszentgyörgyön, azon az 1918. december 1. utcai köztéren, ahol a Csíki negyedbe való költöztetésük előtt állott Gábor Áron és Nicolae Bălcescu mellszobra.

A Háromszéki Magyar Sajtóért Alapítvány javaslatára ide tervezi a város elhelyezni Petőfi Sándor egészalakos szobrát, az Arany János utcával és a költőbarát mellszobrával szemben.

Hirdetés
Hirdetés

Antal Árpád tegnapi sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy a napokban elbontották azt a betontalapzatot, amelyen egykor a mellszobrok álltak, és itt, ezen a kis téren fogják felállítani Petőfi Sándor szobrát. Bár az is felvetődött, hogy visszahozzák ide a két elköltöztetett szobrot – amely szoborcsoportként van nyilvántartásba véve, és így egymástól nem elválasztható –, de a blokkok megépülésével beszűkült téren nem lettek volna meg a kellő arányok a műalkotások érvényesüléséhez. Így a polgármester új köztéri szobor felállításának javaslatát fogja a tanács elé terjeszteni. Bár vélhetően sokan inkább a terület parkolóként való hasznosítását látták volna célszerűnek, Antal szerint fontosabb, hogy rendezett zöldövezetekkel bővüljön a város.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások