Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Álarcosok raboltak ki egy szentiváni családot

Álarcosok raboltak ki egy szentiváni családot Kovászna megye

Szombat este Szentivánlaborfalván kiraboltak egy családot: a rablók lapunk információi szerint erőszakhoz is folyamodtak. Az uzoni robbantás tükrében, amikor az egyenruhások tettenéréssel fogták el az elkövetőket, a helybéliek aggódnak, feszült a hangulat.

Hirdetés
Hirdetés

Uzon polgármestere kérdéseinkre elmondta, a Moldvát Erdéllyel összekötő, a községen áthaladó országút miatt sajnos ki vannak téve az ilyen incidenseknek. Lapunk Ráduly Istvánt, Uzon községközpont polgármesterét kérdezte az incidensről. Az elöljáró kifejtette, vasárnap reggel egyeztetett az egyenruhásokkal a szentivánlaborfalvi rablásról, ennek, és a pénteken hajnalban történt bankautomata-robbantásnak (4 óra 15 perckor tetten értek két férfit, akik egy uzoni tömbház földszintjén lévő bankfiókot próbáltak kirabolni úgy, hogy felrobbantották a bankautomatát) a kapcsán elmondta, hétfőtől újabb intézkedéseket is bevezetnek, hangos bemondóval figyelmeztetik a polgárokat az esetleges veszélyekre.

– A Moldvát Erdéllyel összekötő országút miatt ki vagyunk téve ilyen veszélyeknek. Tizenkét éve is jegyeztünk hasonló bűnözés-hullámot, amikor Uzonban, estéről estére ismeretlen tettesek 2-3 autóból lecsapolták az üzemanyagot. Akkor szereltük fel az első térfigyelő kamerát. A szombat este kirabolt család egy szép házban lakik, ez kelthette fel a rablók figyelmét. Egy dolgos családról van szó, akik több hektáron termelnek, folyamatosan krumplit árulnak. Sajnos országos szinten is egyre több hasonló incidensre számíthatunk az elkövetkezőkben. Vigyázni kell! – kongatta meg a vészharangot Ráduly.

Az elöljáró elmondta, Uzonban és a közigazgatásilag hozzátartozó településeken hétfőtől mobil hangszóró segítségével figyelmeztetik majd a jóhiszemű embereket, óvatosságra intik őket.

A megyei rendőrség közleménye szerint szombaton este 8 óra körül riasztották őket Szentivánlaborfalváról, miután álarcos személyek behatoltak egy ingatlanba, és erőszakot használva raboltak ki egy családot, pénzösszeget vittek el. A bántalmazás következtében egy férfit, és egy nőt sérüléseik miatt kórházba kellett szállítani. Szerencsére az orvosi ellátás után nem szorultak beutalásra. Az egyenruhások nyomoznak az ügyben.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. március 22., 13:11
  ÉRTÉKELÉS: 46

  Na mit mondtam en, hogy elkezdodnek a rablasok. Mert a kulfoldrol hazaerkezok zome, nem vendegmunkas volt ,ott kulfoldon sem, hanem betoro, tolvaj, zsebtolvaj, bankrablo, strici, csalo es koldulo. Korulbelul ugy ketmillioan ! Es ezek nem csak a virust hozzak magukkal, hanem a mesterseguket is ! Onnet a hatartol egyenesen a sittre kellett volna vinni oket ! Sajnos ez az inkompetens es hazaarulo kormany, melyet azonnali hatallyal be kellene perelni, szandekos jarvanyterjesztes, inkompetencia es genocidiumert, nem lesz kepes sem a virust, sem pediglen a bunozoket megallitani !

  • User
   Dátum: 2020. március 22., 20:56
   ÉRTÉKELÉS: 12

   Ha elmentek a jobb megélhetöség miatt ott kelettvolna mardjanak örökre, nem szabadott volna senkit visszaengedni ijen hejzetbe mert terjed a bünözés és meglássátok hamarosan a sok bünöző a tanácsnál fogja kérni a munkanélküli segéjt mert nincs miből éljünk!!!

 • User
  Dátum: 2020. március 22., 15:13
  ÉRTÉKELÉS: 16

  A sok tolvajt hazatelepítette az állam, mire számítottak?!😤 Tovább fog ez működni még olyan községekben is ahol a polgármester sok sok éve pénzt szed pluszba(paza 25 ron!)

 • User
  Dátum: 2020. március 22., 20:22
  ÉRTÉKELÉS: 10

  Van elég rendőr/ csendőr, ügyesen most ki lehetne rakni őket falukra/városokra, hogy esténként járjak az utcákat. Nem rossz indulatbol írom eszt, de most ilyenkor szükség lenne egy ilyen intézkedésre is. A szlogenjuk ne csak szóba legyen meg, hogy őrzünk és védünk…

 • User
  Dátum: 2020. március 26., 13:07
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Es ez.meg csak a kezdett!!! Kerdezem en toletek hogy ha egyebb nincs csak „maradjatok othon”mi lesz a sok nincstelen ra szorulo nepel? Erre is gondolhatak volna mikkor elengedtek ezt a virust a felul allok !! Emberek ok manipulalnak es igy akkarjak a nepet elpusztitani virus es egymas altal!!!!