Felhívás!

Minden nem alapvető termelési tevékenység leáll Olaszországban

Minden nem alapvető termelési tevékenység leáll Olaszországban Külföld

Kizárólag a létfontosságú szolgáltatásokat és a nélkülözhetetlen termékek gyártását fogják biztosítani Olaszországban mostantól, minden másfajta termelési tevékenység leáll.

Nyitva maradnak az élelmiszerüzletek és a gyógyszertárak, de bezárják az összes hivatalt – jelentette be az új típusú koronavírus-fertőzés miatti óvintézkedések újabb szigorítását Giuseppe Conte olasz kormányfő szombat éjjel.

“Újabb lépést teszünk. A kormány úgy döntött, hogy minden olyan termelési tevékenységet, amely nem feltétlenül szükséges, leállít, az alapvető dolgok biztosítása érdekében” – fogalmazott a miniszterelnök.

Létfontosságú tevékenységnek számít a gyógyszer-, az élelmiszeripar, a mezőgazdaság, a halászat, valamint az információszolgáltatás is. Az összes hivatal távmunkára áll át, továbbra is biztosított a banki- a biztosítási- és a postai szolgáltatás.

Az olasz polgári védelmi hatóság szombaton minden eddiginél magasabb adatokat közölt a fertőzés terjedéséről.

Oroszország orvosokat és orvosi műszereket küld

Oroszország katonaorvosokat, fertőtlenítő-járműveket és orvosi műszereket küld Olaszországba, hogy segítse az új típusú koronavírus okozta járvány elleni harcot – közölte az orosz védelmi minisztérium vasárnapra virradóra.

Orosz hírportálok szerint a segítségnyújtásra Vlagyimir Putyin orosz államfő utasította Szergej Sojgu védelmi minisztert, miután előzőleg telefonon beszélt Giuseppe Conte olasz kormányfővel a járványhelyzetről.

A védelmi tárca tájékoztatása szerint már vasárnap megkezdődik a segítségnyújtás. Orosz katonai csapatszállító repülőgépekkel nyolc mozgatható katonai virológusbrigádot, gépkocsik és terepek fertőtlenítését végző járműveket és orvosi műszereket küldenek Olaszországba.

A világon jelenleg Olaszországban a legsúlyosabb a járványhelyzet. Szombaton minden eddiginél többen, 793-an haltak meg az új koronavírus miatt, s ezzel 4825-re emelkedett a halálos áldozatok száma. A diagnosztizált fertőzöttek száma egy nap alatt szintén az eddigi legnagyobb mértékben, 4821-gyel nőtt. A gyógyultakat és a halottakat is figyelembe véve a diagnosztizált fertőzöttek száma az utóbbi egy hónap alatt 53 571-re emelkedett. A jelenleg beteg 42 681 emberből több mint 20 ezer szorul kórházi kezelésre, 7 százalékukat intenzív osztályon ápolják.

Oroszországban egy nap leforgása alatt 53-mal nőtt a fertőzöttek száma, és összesen 306 esetről tudnak a hatóságok.

(euronews/MTI)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.