Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Alapítója nevét kapta

Alapítója nevét kapta Kovászna megye

Kettős ünnepséget tartottak pénteken a zabolai elemi iskolában. Az intézmény felvehette alapítójának, gróf Mikes Árminné Bethlen Klementina nevét, a Roy Chowdhury Mikes Alapítvány pedig egy új játszótérrel is megajándékozta a tanulókat.

Péntek délután tartották azt a kettős ünnepséget a zabolai elemi iskolánál, amely kapcsán az intézmény kilépett a névtelenségből, felvéve gróf Mikes Árminné Bethlen Klementina nevét.

Hirdetés
Hirdetés

– Amikor a Mikes család felkeresett, hogy szeretné, ha az épület a Gróf Mikes Klementina nevét viselné, a beleegyező döntés egyértelmű volt mind a helyi lakosok, mind az iskola, valamint a helyi tanács részéről is. Mindannyian tudjuk, hogy Mikes Klementina álmai valósultak meg azzal, hogy felépítette ezt az épületet, amely árvaház néven ívódott be a köztudatba, hiszen azoknak a gyermekeknek szolgált, akik árván maradtak a világháború idején. Falai között a gyermekek otthonra leltek, tanulhattak, biztonságban érezhették magukat. A névadással szellemiséget adományozunk az épületnek, lelket lehelünk belé, amely most már emléket állít megálmodójának – fogalmazott ünnepi beszédében Papp László iskolaigazgató.

A Gróf Mikes Klementina Iskola egy játszótérrel is bővült, amelyet a Roy Chowdhury Mikes Alapítvány ajándékozott a kicsik számára. Az eseményre bővebben visszatérünk a Zabolai Körképben. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük