Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ajtóról ajtóra jár az EMNP

Beszállnak az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) önkéntesei a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) által kezdeményezett, a nemzeti régiókról szóló európai polgári kezdeményezéséhez kapcsolódó aláírásgyűjtésbe. Ahhoz, hogy az Európai Bizottság közmeghallgatást tartson a témában, legkevesebb egymillió aláírásra van szükség.

Hirdetés
Hirdetés

Az EMNP azt tűzte ki célul, hogy ebből legkevesebb ötezret összegyűjt Sepsiszentgyörgyön – jelentette be keddi sajtóértekezletén Kolcza István, a párt sepsiszéki elnöke. Azt mondja: ha már ott vannak, egy közvélemény-kutatásra is kihasználják ezt a lehetőséget.

– Két dolgot szeretnénk megtudni: melyik az a probléma, amit a városlakók szerint a legsürgősebben meg kellene oldani, és melyik párt képviselőit tartanák a legalkalmasabbnak arra, hogy ezt megtegyék – részletezte Kolcza.

Bálint József megyei elnök arra reflektált, hogy a párt képviselői miért nem szavazták meg a helyi tanács ülésén a víz- és csatornadíjak emelésére, illetve a költségvetés végrehajtására vonatkozó határozattervezeteket.

– Ne emeljük addig a vízdíjat, amíg Kézdivásárhelyen valami ivóvízre alig emlékeztető, barna lé folyik a csapokon. Oldjuk meg előbb a problémát, aztán emelhetünk a díjon, ha feltétlen muszáj. Másrészt: az EMNP 22 hónappal ezelőtt benyújtott egy határozattervezetet, amely a közpénzek elköltésének átláthatóságáról szól. Ezt azóta nemhogy nem fogadták el, de még napirendre sem tűzték – ilyen körülmények között nem szavazhatunk meg semmilyen határozatot, ami a büdzséből elköltött pénzre vonatkozik – szögezte le Bálint, aki elmondta azt is: megfontolják, hogy ez ügyben bepereljék a sepsiszentgyörgyi önkormányzatot a közigazgatási bíróságon.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük