Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A zarándokoknak erőt adott a hit és perspektívát az út

A zarándokoknak erőt adott a hit és perspektívát az út Kovászna megye

Teljesítménytúrával is felért a lemhényi Hőseink ösvényén túracsoport csíksomlyói zarándokútja, és annak a megélésnek is teret hagyott, hogy mekkora erőt lehet meríteni a hitből.

Hirdetés
Hirdetés

A Hőseink ösvényén túracsoport három éve alakult meg a Lemhényi Ifjúsági Szervezet égisze alatt, de egész Háromszékről csatlakoztak hozzájuk túratársak és így történt ez a csíksomlyói búcsúra szervezett zarándoklat alkalmával is. Az egy híján 20 tagot számláló csapat csütörtökön a Perkőről indult a lovas zarándokokkal együtt, aznap 30, pénteken 40 kilométert tett meg – az idő is kedvezett –, végül szombaton 16 kilométert gyalogolt, amíg célba nem ért.

Fotó: Hőseink Ösvényén Túracsoport

A zarándokok első nap a Perkőtől Kászonjakabfalváig jutottak, ott a polgármesternek köszönhetően a kultúrotthonban szálltak meg, majd Csíkszentkirály volt a következő állomás, ahol a sportcsarnokban éjszakáztak. A Mária-út egy szakaszát is magába foglaló útvonal egy részén Tánczos Barna szenátor volt a túravezetőjük, aki vendégül is látta a zarándokokat, míg végül harmadnap délre az őseink és hőseink nyomában járó csoport beért a csíksomlyói nyeregbe ért és áhítattal vett részt a szentmisén.

Fotó: Hőseink Ösvényén Túracsoport

„Megtapasztaltuk, mekkora erőt lehet meríteni a hitből. A természetben gyalogolva alkalmunk volt magunkba fordulni, de mindennapjainkra is egy új perspektívából tudtunk ránézni. Összegezve: tökéletes volt” – mondta Lukács Botond, a túracsoport vezetője.­

Fotó: Hőseink Ösvényén Túracsoport

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2024. május 19., 14:41
    ÉRTÉKELÉS: 0

    Ez mind szep es jo dolog. A remeny hal meg utoljara ! Hogy miert irom ezt ? Azert mert ez ev szeptembereben osszeul az ENSZ es Nemzetkozi Veszhelyzet-et rendel el vilagszerte, ami arrol szol, hogy senki nem hasznalhatja tobbe az autojat, motorbiciklijet. Senki nem hagyhatja el a lakohelyet engedely nelkul ! Magyaran durvabb intezkedeseket foganatositanak, mint a Covid idejen ! Mindezt allitolag azert, mert vilagveszely van a klimavaltozas miatt ! HA,HA,HA… ! Termeszetesen ez egy nagy hazugsag. A fo oka mindennek az, hogy az az 5% nagyon gazdag csalad, akik a vilagunkat iranyitjak, el kezdtek felni a nyolcmilliard szegeny embertol. Es van is amitol felniuk a kapzsi kutyaknak, mert elobb utobb megkapjak amit megerdemelnek. Na de errol egyetlen politikai part sem szonokol ugyebar a valasztasi kampanyaban. En elore szolok, hogy aztan ne mondjatok, hogy nem tudtatok errol !!!