Felhívás!

A központosított információközlés hátráltató

A központosított információközlés hátráltató Kovászna megye

Az aktuális szentgyörgyi járványügyi intézkedésekkel kapcsolatban nyilatkozott Antal Árpád polgármester keddi telefonos sajtótájékoztatóján: A megyeszékhely mellett Kézdivásárhely és Barót is óvintézkedéseket tett.

A hétfőn nyilvánosságra hozott és keddtől életbeléptetett intézkedések mellett (játszóterek és orosz piac bezárása, közszállítás beszüntetése, elszigetelt öregek megsegítése) a szentgyörgyi önkormányzat prioritása ebben az időszakban, hogy beszerezzen olyan eszközöket, amellyel a családorvosok, a kórházi személyzet munkáját segíthetik, illetve azokét, akiknek muszáj naponta munkába járniuk – tájékoztatott a polgármester. Ugyanakkor bírálta azt a központosítást, amely az információk nyilvánosságra hozatalát, de a gyors, hatékony intézkedések meghozatalát is fékezi, hiszen „azokat hagyták ki a döntéshozatalból, akiknek van terepismeretük, és ismerik a közösséget” – mondta Antal.

A járványhelyzettől függetlenül halad a város a beruházásokkal, a pályázatok lebonyolításával is.

– Előrelátható a gazdasági visszaesés, így felértékelődnek az európai források, és fontos, hogy ha ezen túl leszünk, haladjon a város, szeretnénk, hogy együtt örülhessünk a fejlesztéseknek – fejtette ki Antal Árpád.

Elmaradnak a Szent György Napok, felfüggesztik a közszállítást, lezárják a játszótereket.

 

Kézdivásárhelyi lépések

Március 23-án újra ülésezett a helyi sürgősségi eseteket kezelő bizottság. Lezárták a W. Wegener parkot, a Kicsid Gábor Sportcsarnok és a Sinkovits Stadion körüli játszóteret és edzőtereket, a Penny Market melletti játszóteret, valamint a Millennium park és a Molnár Józsiás park játszótereit. Kérik a lakókat, hogy ügyfélfogadási céllal először telefonon vagy e-mail-ben tájékozódjanak, és csak akkor menjenek személyesen a városházára, ha szakiroda munkatársa kérte erre.

A polgármesteri hivatal 13 olyan személyt azonosított, aki 65 év fölötti, és nem rendelkezik hozzátartozóval, vagy semmilyen más segítséget nem tud igénybe venni. A gyulafehérvári Caritas-szal kötött szerződés értelmében a szervezet munkatársai ellátást biztosítanak ezen személyek részére, megvásárolják nekik az élelmiszert és az orvosságot, kifizetik a számláikat. A Gosp-Com Kft.-nél az ügyintézés kizárólag sürgős, halaszthatatlan esetekben történhet személyesen, a kérések letétele csak elektronikus formában vagy faxon, a számlákat a postaládákba helyezik el.

 

Intézkedések Baróton

Baróton is ülésezett a sürgősségi eseteket kezelő bizottság, a már ismert, országos rendelkezések mellett több helyi intézkedést hozott, például megszüntették a helyi Transloc szállítási vállalat vidéki járatait, és a buszmegálló várótermét is bezárták. Lezárták továbbá az összes játszóteret és a sportpályát; a szokásos szerdai hetipiac már a múlt héten sem volt megtartva Baróton. A város üzleteiben fertőtlenítik a belépők kezét, a vásárlók csak az előírásoknak megfelelően léphetnek be, addig az üzletek előtt kell várakozniuk. Információink szerint intézményesített karanténban egyelőre senki nincs Baróton.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások