Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A központosított információközlés hátráltató

A központosított információközlés hátráltató Kovászna megye

Az aktuális szentgyörgyi járványügyi intézkedésekkel kapcsolatban nyilatkozott Antal Árpád polgármester keddi telefonos sajtótájékoztatóján: A megyeszékhely mellett Kézdivásárhely és Barót is óvintézkedéseket tett.

Hirdetés
Hirdetés

A hétfőn nyilvánosságra hozott és keddtől életbeléptetett intézkedések mellett (játszóterek és orosz piac bezárása, közszállítás beszüntetése, elszigetelt öregek megsegítése) a szentgyörgyi önkormányzat prioritása ebben az időszakban, hogy beszerezzen olyan eszközöket, amellyel a családorvosok, a kórházi személyzet munkáját segíthetik, illetve azokét, akiknek muszáj naponta munkába járniuk – tájékoztatott a polgármester. Ugyanakkor bírálta azt a központosítást, amely az információk nyilvánosságra hozatalát, de a gyors, hatékony intézkedések meghozatalát is fékezi, hiszen „azokat hagyták ki a döntéshozatalból, akiknek van terepismeretük, és ismerik a közösséget” – mondta Antal.

A járványhelyzettől függetlenül halad a város a beruházásokkal, a pályázatok lebonyolításával is.

– Előrelátható a gazdasági visszaesés, így felértékelődnek az európai források, és fontos, hogy ha ezen túl leszünk, haladjon a város, szeretnénk, hogy együtt örülhessünk a fejlesztéseknek – fejtette ki Antal Árpád.

Elmaradnak a Szent György Napok, felfüggesztik a közszállítást, lezárják a játszótereket.

 

Kézdivásárhelyi lépések

Március 23-án újra ülésezett a helyi sürgősségi eseteket kezelő bizottság. Lezárták a W. Wegener parkot, a Kicsid Gábor Sportcsarnok és a Sinkovits Stadion körüli játszóteret és edzőtereket, a Penny Market melletti játszóteret, valamint a Millennium park és a Molnár Józsiás park játszótereit. Kérik a lakókat, hogy ügyfélfogadási céllal először telefonon vagy e-mail-ben tájékozódjanak, és csak akkor menjenek személyesen a városházára, ha szakiroda munkatársa kérte erre.

A polgármesteri hivatal 13 olyan személyt azonosított, aki 65 év fölötti, és nem rendelkezik hozzátartozóval, vagy semmilyen más segítséget nem tud igénybe venni. A gyulafehérvári Caritas-szal kötött szerződés értelmében a szervezet munkatársai ellátást biztosítanak ezen személyek részére, megvásárolják nekik az élelmiszert és az orvosságot, kifizetik a számláikat. A Gosp-Com Kft.-nél az ügyintézés kizárólag sürgős, halaszthatatlan esetekben történhet személyesen, a kérések letétele csak elektronikus formában vagy faxon, a számlákat a postaládákba helyezik el.

 

Intézkedések Baróton

Baróton is ülésezett a sürgősségi eseteket kezelő bizottság, a már ismert, országos rendelkezések mellett több helyi intézkedést hozott, például megszüntették a helyi Transloc szállítási vállalat vidéki járatait, és a buszmegálló várótermét is bezárták. Lezárták továbbá az összes játszóteret és a sportpályát; a szokásos szerdai hetipiac már a múlt héten sem volt megtartva Baróton. A város üzleteiben fertőtlenítik a belépők kezét, a vásárlók csak az előírásoknak megfelelően léphetnek be, addig az üzletek előtt kell várakozniuk. Információink szerint intézményesített karanténban egyelőre senki nincs Baróton.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások