Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A civilizációt tanulni kell!

A civilizációt tanulni kell! Kovászna megye

Jelentős momentum Uzon község életében, hogy a szentivánlaborfalvi szennyvízhálózat működtetését az uzoni önkormányzat átadta az Aquacov Egyesületnek.

Hirdetés
Hirdetés

A hat éve elkészült szennyvízhálózatot egy évig működtette az uzoni önkormányzat. December 18-án Ráduly István polgármester aláírta az átadási szerződést, és a közeljövőben a lisznyói, bikfalvi vezetékrendszerekkel is hasonlóan járnak el a felek.

Az Aquacovnak, illetve a szentgyörgyi közüzemeknek sokáig nem állt érdekében átvenni a szennyvízhálózatot: a szennyvízrendszerben átemelő állomásokat kell működtetni, az emberek felelőtlensége miatt pedig számos probléma (s ezzel együtt költség) adódik, úgyhogy az Aquacovnak vélhetően tudatosító kampányt is kell folytatnia a közeljövőben. És igaz ugyan, hogy költséges a szennyvízrendszer karbantartása, de mivel Uzon községben igen sokan használják a vezetékes ivóvizet, annak fogyasztói árából vélhetően futja a problémák megoldására is.

– Ha minőségi szolgáltatást várunk el, akkor a lakosok hozzáállásán is változtatni kell – mondta Ráduly István polgármester – ezért a helyi rendőrség a falvakon ellenőrizni fogja minden háztartás előtt az ülepítőt, akinél pedig abban nem megfelelő tartalmat találnak, annak a csatlakozását felfüggesztik és megbüntetik. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. december 31., 6:03
    ÉRTÉKELÉS: 2

    Azt mondjak, hogy a beismeres/elismeres az also lepes a gyogyulashoz/javulashoz. Gratulalok a polgarmester urnak, hogy a hibakot/hianyosagokot nem sopri a szonyeg ala, hanem nyiltan kimondja a valos igazsagot, hogy sajnos meg nem vagyunk eleg civilizaltak. Peldajat kovethetnek a polgarmester urak….es nem csak ebben a temaban. BUEK.