Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Online vásárlási veszélyek

Online vásárlási veszélyek Kovászna megye

A jelenlegi járványügyi helyzetben egyre többen élnek az online vásárlási lehetőségekkel, illetve a bezártság által felerősített vásárlási lázban egyre népszerűbbek a virtuális térben lévő kereskedelmi felületek. A háromszéki rendőrök ennek tükrében a ránk leselkedő veszélyekre figyelmeztettek.

Hirdetés
Hirdetés

Soha ne küldjük el előlegben, ne utaljunk át pénzt, mielőtt a kívánt portékát meg nem kaptuk, ha magánszemélyektől vásárolunk – ez a legfontosabb szabály. Erre a gyorsposta, futárszolgálatok lehetőséget biztosítanak az átvételkor történő fizetéssel (plata ramburs).

Mindig kerüljük a gyanúsan olcsó termékeket: ha a megvásárlandó portéka ára hihetetlenül alacsony, akkor valószínű, hogy átverésnek tesszük ki magunkat.
Mindig ellenőrizzük az eladó hátterét, és fontos, hogy mindennemű fizetésről őrizzük meg a bizonylatokat.

Jó tudni, hogy a csalók hivatalosnak tűnő e-mail-címeket használhatnak, ellenőrizzük a gyanús mailcímeket. Ne adjuk ki a személyes, illetve a bankszámlánkhoz kötődő adatainkat: fontos tudni, hogy egyetlenegy hivatalos intézmény, bank alkalmazottja, képviselője sem kéri, hogy küldjünk fényképet, másolatot a bankkártyánkról. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük