Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

22,5 ezer lejre büntettek

22,5 ezer lejre büntettek Kovászna megye

Kőkitermelésre szakosodott háromszéki cégeket ellenőrzött a Kovászna Megyei Környezetvédelmi Őrség, rendellenességet ezek háza táján főként a hulladékgazdálkodás terén találtak.

Hirdetés
Hirdetés

Cândea Lucian-Florin, a Kovászna Megyei Környezetvédelmi Őrség főfelügyelője lapunk érdeklődésére elmondta, összesen 12, kőkitermeléssel foglalkozó egységet ellenőriztek, és két esetben szabtak ki bírságot összesen 22,5 ezer lej értékben.

– A napokban véget ért a kőkitermeléssel, díszkő és építkezési kövek, mészkő, gipsz kitermelésével egyaránt foglalkozó cégekre irányuló országos ellenőrzés. Összegzésképpen elmondható, hogy megyénkben betartják a szabályokat az említett területen működő egységek. A hulladéktárolás és -szállítás terén azonosítottunk problémákat: egyik vállalkozásnál a tároláshoz szükséges nyilvántartás volt hiányos, illetve egy másiknál a hulladék elszállításához szükséges iratok, az induláskor és a leadáskor kitöltendő ívek hiányoztak – részletezte a főfelügyelő, rámutatva, hogy az ilyen kitermeléseknél többféle hulladék gyűl össze, ezek között veszélyesek is szép számban akadnak, mint például a nehézgépeknél használatos olajok, ezért fontosak az ilyen ellenőrzések. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük