Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

13 problémás medve kilövésére adtak engedélyt Háromszéken

13 problémás medve kilövésére adtak engedélyt Háromszéken Kovászna megye

A környezetvédelmi minisztérium engedélyt adott 13 medve kilövésére, amelyek gondot okoztak Kovászna megye településein, kettőt közülük már le is vadásztak – közölte Gheorghe Neagu, a megyei környezetvédelmi ügynökség igazgatója.

Hirdetés
Hirdetés

Neagu elmondása szerint az utóbbi években nagyon elszaporodtak a medvék, Kovászna megyében mintegy 1800-ra becsülik az egyedek számát, a vadak az emberek tulajdonát és életét veszélyeztetik.

„A tavasz beköszöntével a medvék újra aktívvá váltak, és már károkat is okoztak Nagybacon, Barót, Torja és Csernáton térségében, ahol 2-3 naponta legalább egy káreseményt észlelünk. (…) Kovászna megye 13 medve kilövésére kapott engedélyt 11 településen, két problémás medvét már ki is lőttek (…) Jelenleg felmérés zajlik a vadászterületeken, és június elejére látni fogjuk, hogyan állunk a medvepopulációval (…) Egy évvel ezelőtt úgy becsülték, hogy Kovászna megyében körülbelül 1800 medve van, ami nagyon sok, és számuk évről évre nő” – mondta el az igazgató.

Csütörtökön a környezetvédelmi ügynökség ellenőrei Árkosra szállnak ki, hogy felmérjék egy farmon okozott medvekárokat. Mivel a vad lakott területen okozott kárt, a polgármesterből, a vadászterület vezetőjéből és az állatorvosból álló bizottság elrendelheti a problémát okozó egyed kilövését – tudatta Gheorghe Neagu.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük