Felhívás!

Evakuálnak egy temesvári lakótömböt, miután gyanús körülmények között többen életüket vesztették

Evakuálnak egy temesvári lakótömböt, miután gyanús körülmények között többen életüket vesztették Románia

Evakuálnak egy temesvári lakótömböt, miután gyanús körülmények között életét vesztette két gyerek és egy felnőtt, és több ott lakó személyt kórházban ápolnak – jelentette be hétfőn Raed Arafat, az Országos Sürgősségi Igazgatóság (DSU) vezetője.

Egyes lakók szerint az esetek azzal függhetnek össze, hogy nemrég kártevőirtást végeztek az ingatlanban.

Arafat elmondta: az épületből mindenkit evakuálnak, és orvosi ellenőrzésnek vetnek alá. A lakásokban méréseket végeznek.

Dr. Florin Crişan, a temesvári mentőszolgálat szóvivője szerint már szombaton több hívást kaptak a szóban forgó a panelházból.

Egy hároméves gyerek szülei kihívták szombaton a mentőket, de megtagadták a gyerek kórházba szállítását. Este ismét telefonáltak a 112-re, de a gyerek a kórházba szállítás után elhunyt. Egy másik gyereknél, egy kilencnapos újszülöttnél, arra gyanakodtak, hogy megfulladt az anyatejtől, és fel sem merült esetleges mérgezés lehetősége. Hétfőn a hároméves gyermek édesanyja is életét vesztette: ugyanolyan tünetek miatt hívta a mentőket, amilyenek két nappal korábban gyermekénél is jelentkeztek, de mire a mentőcsapat kiért, az anya is meghalt – részletezte a szóvivő.

Tizennégy személyt a sürgősségre szállítottak, hogy orvosi kivizsgálásnak vessék alá őket. Az épületbe csak azt követően térhetnek vissza, hogy a hatóságok elvégezték a szükséges ellenőrzéseket.

FRISSÍTÉS: 28 személyt ápolnak kórházban

Kedd reggel 28 személyt ápolnak a temesvári kórházakban a kártevőirtás okozta tragédia nyomán, amelyben két kisgyerek és egy nő meghalt, tájékoztatott az egészségügyi tárca kedden.

A Louis Ţurcanu Kórházban 16 gyermeket ápolnak, állapotuk stabil.

A Pius Brânzeu Megyei Sürgősségi Kórházban kilenc személy fekszik, az ő állapotuk is stabil. Egészségi állapotuk nem romlott, a vérvizsgálatok eredménye javulást mutat, de a páciensek még mindig hányingerrel küszködnek.

Másik három felnőttet a temesvári városi kórházban ápolnak, az ő egészségi állapotuk is stabil.

A Temes Megyei Közegészségügyi Igazgatóság információi szerint a tömbház lakásaiból vett vízminták laboratóriumi elemzése nem mutatott ki szennyeződést, tehát a csapvíz az épületben iható, mutat még rá a minisztérium.

A temesvári rendőrség in rem (azaz a bűncselekmény elkövetésére irányuló gyanú megalapozottságát vizsgáló) nyomozásba kezdett gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával, miután három személy meghalt, több más személy pedig kórházba került ugyanabból a temesvári tömbházból.

Miután kiderült, hogy a lakásokban néhány nappal ezelőtt kártevőirtást végzett egy cég, a hatóságok a háztömb minden lakóját evakuálták hétfő este és orvosi ellenőrzéseknek vetették alá, és minden lakásban méréseket végeztek. A Temes Megyei Közegészségügyi Igazgatóság is vizsgálatot rendelt el az ügyben.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. november 18., 19:51
    ÉRTÉKELÉS: 11

    Fejbelőni a hibásokat! Ez minősíthetetlen! Ilyen is csak 1 ilyen sz@r országban fordulhat elő ahol 1 béna államelnök 1 olyannal verseng a bársonyszékért aki jobb lenne ha némasági fogadalmat kötne,abban az országban ahol az újdonsűlt ellenzék frontemberének apja hasonló módszerkkel talán embereket is végzett ki,kolleganője Moszkvában tanult,Rares a 3.seggnyaló pedig minden magyarból kesztyűt és szappant készítene!
    Szomorú sors ez a miénk ebben a rühös országban!!!