Felhívás!

Barna: reménykedünk az USR-PLUS közös jövőjében

Barna: reménykedünk az USR-PLUS közös jövőjében Románia

Reményét fejezte ki hétfőn Dan Barna, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke, hogy a jövőben is együtt fognak működni a Szabadság, Egység és Szolidaritás Pártjával (PLUS); ugyanakkor hangsúlyozta, hogy bizonyos kérdéseket “komolyan” meg kell vitatni a két alakulat képviselői között.

Dan Barna Facebook-bejegyzésében emlékeztet, hogy az USR még az európai parlamenti választások előtt javasolta, hogy a két párt egyesüljön.

“Annak dacára, hogy ez akkor nem valósult meg, továbbra is reménykedünk egy közös jövőben, de ehhez komolyan beszélnünk kell néhány olyan témáról, mint a feddhetetlenség kritériuma, a politikai vándorlás elutasítása, helyi tanácsos kollégáink munkájának és a #BüntetőügyesekNélkül (#FărăPenali) ügyében tett erőfeszítések elismerése, valamint a közös kormányprogram” – olvasható Barna bejegyzésében.

Az USR vezetője arról is tájékoztat, hogy a hét folyamán párton belül megkezdik a helyhatósági választásokat előkészítő egyeztetéseket, és hét végén összeül az USR és a PLUS országos vezetősége, hogy papírra vesse a következő lépések ütemtervét.

Barna szerint az USR-PLUS szövetség figyelemreméltó politikai erőt jelent Romániában, és az államfőválasztás első fordulójában kapott közel 1,4 millió szavazat arra kötelezi a két alakulatot, hogy folytassák a harcot annak érdekében, hogy 2020-ban sikereket érjenek el a helyhatósági választásokon, és kormányra kerüljenek. Ehhez lojalitásra van szükség, tette hozzá a politikus. “Bízom benne, hogy túl fogunk lépni a pillanatnyi kis gesztusokon és spekulációkon, és a nagy horderejű témákra fogunk összpontosítani” – írta a közösségi oldalra.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.