Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Negyven éve jártak itt először

Negyven éve jártak itt először Vigadó

Ismét Erdélybe látogat a Kaláka együttes a Csak az egészség meglegyen című turnéjával. A szeptember 12-én megkezdett körútjuk során nyolc különböző településen léptek, illetve lépnek fel, és utolsó helyszínként szeptember 20-án, hétfőn 19 órától a Vigadó Művelődési Ház nagyszínpadán csendülnek fel ismert költőink nagyszerű verseinek dalfeldolgozásai.

Hirdetés
Hirdetés

A Kaláka együttes nagyszerű időutazásra hívja az érdeklődőket és rajongókat. A turné egy negyvenéves történetre emlékezik, az 1981 első erdélyi koncertkörútjukra, így nem véletlen, hogy a turné első állomása Nagygalambfalva volt, hiszen Kányádi Sándor szülőfaluja fontos fordulópont az együttes életében.
Galambfalva után Marosvásárhelyen léptek színpadra, ezt követte Nagyenyed, Székelyudvarhely, ma még Csíkszeredában koncerteznek, szombaton 17 órától a Brassói Magyar Napok színpadán lehet őket megtekinteni, vasárnap 18 órától viszont a szentgyörgyiek hallgathatnak irodalmat Kaláka-köntösben az Őszi Vásár és Értékszüreten. Hétfőn, 20-án Kézdivásárhelyen búcsúzik Erdélytől a zenekar 19 órától a Vigadó Művelődési Házban.

A Kaláka együttes tagjai: Becze Gábor (nagybőgő, gitár), Gryllus Dániel (furulyák, citera, pánsíp, klarinét, tárogató), Gryllus Vilmos (cselló, gitár, charango, koboz, doromb) és Radványi Balázs (mandolin, 12 húros gitár, ukulele, cuatro, brácsa, kalimba). 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük