Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Megjelent a 100. lapszám

Megjelent a 100. lapszám Vigadó

Két évvel ezelőtt, 2019-ben három, addig egymásnak szinte ismeretlen ember – Lung László Zsolt, Szegeti Abigél, Tamás Réka – találkozott a Vigadó Művelődési Házban abból a célból, hogy elindítsanak egy teljesen új, kulturális tematikájú oldalt, amely a Székely Hírmondó felületén jelenik meg.

Nagy vállalkozásnak tűnt ez akkor az alapító és ötletgazda, Lung László Zsolt számára, de társaival egyetemben biztosak volt abban, hogy az intézmény történetének fontos részévé válik. Azóta csak úgy teltek a hónapok, eleinte havonta kétszer, majd heti szinten kínált olvasnivalót a Vigadó Művelődési Ház melléklete, amelynek tartalmait legtöbbször az intézmény igazgatója álmodta meg.

Az elmúlt két év alatt közel 200 interjú jelent meg nevesebbnél nevesebb művészekkel, színészekkel, együttesekkel: Nagy Lajos fotóművész, Lackfi János író, Tarjányi Krisztina előadóművész, Orbán Ferenc zenész, Katona Tamás dobos, Sárik Péter zongoraművész, Nagy Lázár József bábszínész, Nagy-Babos Rebeka jazzénekes, Borcsa Imola író, Orbán János Dénes író, István Sándor fafaragó, Marosán Csaba színművész, Szabó Szende, az intézmény egykori igazgatónője, Török-Illyés Orsolya színművész és a sort folytathatnánk még nagyon sokáig, azonban megemlíteni mindenkit úgysem tudnánk. Az interjúk mellett számos előadásról készült anyag, sorozatokról, filmekről szóló kritikák, egyedi írások is megjelentek az intézmény platformján.

Úgy érezzük, nem egy arctalan tömeg vagyunk, hiszen igyekszünk felkutatni minden helyi tehetséget, akiknek többségével interjút készítettünk, fiatal képzőművészek számára kiállítási lehetőséget kínáltunk, és ezek mind-mind helyet kaptak a lapszámainkban.

Ha visszagondolunk az elmúlt két évre, akkor elég sok gondolat kavarog a fejünkben, rengeteg nehézséggel, bosszúsággal, felelősséggel járt hétről hétre előkészíteni az oldalt, azonban a legvégén mégis büszkeség öntötte el a szívünket, hogy sikerült ismét megalkotnunk valamit, ami, ha más számára nem is, de számunkra biztosan maradandó lesz.

A munkánkat többször megkönnyítették a Nánia testvérek, Hanna és Hilda, akik szorgosan, idejüket nem sajnálva segítettek megalkotni egy-egy szöveget, belejavítani az interjúkba, vagy egyszerűen írni egy oldalnyit, ha arra volt szükség. A lányok mellett lényegesnek tartom megemlíteni Szegeti Abigélt, az intézmény kulturális referensét, aki fotókat készített az anyagok mellé, a szövegeket feltöltötte, és ötleteivel gazdagította oldalunkat.

Ez a néhány karakternyi oldal a szívünkhöz nőtt, nem is szeretném egyelőre tudni, milyen érzés lesz, ha hétfőn reggel nyolc órától a kávé mellett nem arról beszélünk, hogy miből fog összeállni a heti lapszámunk. Kívánom, hogy önnön meghatározása és célkitűzése szerint továbbra is eredményesen szolgálja elsősorban Kovászna megye magyar lakosságát, azokat, akiknek fontos, hogy betekintést nyerjenek a kultúra világába, valamint megismerjék helyi tehetségeinket, szűkebb pátriánk nagyjait. Köszönjük Lung László Zsoltnak, hogy mert nagyot álmodni!

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük