Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Közel harminc előadás volt látható

Közel harminc előadás volt látható Vigadó

Az első őszi hónap végén bezárta kapuit a W. Wegener Park, és véget ért a Vigadó Művelődési Ház idei SzabadTér programsorozata, amelyben volt minden, ami a kulturális események sorát méltóképpen képviseli: koncert, néptánc, gyerekelőadás, irodalmi est, filmvetítés. A kézdivásárhelyi és környékbeli nézők nem unatkozhattak. A programsorozatot a Macskakő diákszínjátszó csoport előadása zárta.

Hirdetés
Hirdetés

A két hónapos rendezvénysorozat 8 filmvetítéssel, 5 néptáncelőadással, 3 gyerekelőadással, és további 11 érdekes produkcióval örvendeztette meg a szórakozásra és kultúrára kiéhezett közönséget. Az események nagyrésze teltházas volt, hála a színvonalas produkcióknak, amelyet az előadók biztosítottak, a kellemes, hangulatos és családias helyszínnek, a kedvező időjárásnak és a Vigadó Művelődési Ház, a kézdivásárhelyi önkormányzat, illetve a Wegener Pro Sanitate Alapítvány lelkes munkatársainak. A park tökéletes helyszínként szolgált a vendégelőadások számára is, a nagyérdemű közönség itt nézhette meg a Cimborák Bábszínház, a Háromszék Táncegyüttes, a Bekecs Néptáncszínház, Tőkés család és barátai, Rancz Zsolt, valamint Virág Endre előadásait is.

Közel harminc előadástól volt hangos a Wegener-park

A SzabadTér programsorozat utolsó előadása Kárpáti Péter Cinóber Hadművelet című produkciója volt, amelyet a Macskakő diákszínjátszó csoport mutatott be hétfőn. Az előadás a beharangozóban is közétett kérdéseket járta körbe, hogy milyen lenne az élet, ha mindennek észszerűnek és megmagyarázhatónak kellene lennie? Milyen lehet az a világ, ahol a törvényeket a tudomány szabja? Ahol az oktatás mindennél is fontosabb. Ahol mindenki egy tudományosan és előre meghatározott életmódot folytat. Valamint olyan munkát végez, aminek meghatározott célja és kézzel fogható végterméke van. Ahol a rajzfilmadók helyett is National Geographic megy. Ez lenne talán a felvilágosodás kora? Végül is, „Whynot?” Egy olyan kor, amelyben minden növénynek adószáma és bárkódja van. Ahol egy vers a bélműködésről szól. Ahol anya az estimese helyett a periódusos rendszerből olvas fel. Ahol a Mikulás helyett a matektanárnő ereszkedik be a kéményen, és zsákjából házit osztogat.

A néptáncelőadások vonzották a legtöbb nézőt a parkba

A programsorozat nagy népszerűségnek örvendett, hiszen a járvány után jól esett kimozdulni a négy fal közül.

– Fontos volt számomra, hogy használjunk ki minden lehetőséget, amit az adott helyzet megenged. Általában június végén szoktunk egy évadot lezárni, de most júliusban kezdtük el igazbából a karantén időszak utáni aktivitást. A Wegener Park tökéletes helyszínnek bizonyult. Partnereinkkel együtt, a kézdivásárhelyi önkormányzattal és a Wegener-alapítvánnyal a nyári sorozat sikere után, egy őszit is megvalósítottunk, és a nézőszámok alapján, nagyon szerették ezt is. Ha első körben visszafogottabb is, de lassan visszatérünk a beltéri produkciókhoz – tudtuk meg Lung László Zsolttól, a művelődési ház igazgatójától.

Koncertekből sem volt hiány: az Ego Sum hozta a formáját

– A szabadtéri programsorozattal visszatért a pezsgő élet Kézdivásárhelyre. Úgy érzem, tartalmas programokra sikerült kimozdítanunk városunk lakóit. Minden korosztály megtalálhatta az általa kedvelt műfajt. Az esti mozi igazán különleges és új hangulatot teremtett kulturális életünkbe. Hálás vagyok a nagyszámú érdeklődésnek és természetesen a helyi fellépőknek, akik színpadra vitték tehetségüket, kitartásukat, szívüket-lelküket. Csodaszép helyen, tehetséges művészek körében telt az elmúlt három honapunk – tette hozzá Sárkány Hanna, a Wegener Pro Sanitate Alapítvány programfelelőse.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük