Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Költészet-napi est

Költészet-napi est Vigadó

Fiatal erdélyi költőkkel ünnepli a magyar költészet napját a kézdivásárhelyi Vigadó. Kali Ágnessel, Horváth Benjivel és Sánta Miriámmal Kovács Péter Zoltán irodalomkritikus beszélget a tavaly megjelent Címtelen föld. Erdélyi fiatal metamodern költészet című antológia kapcsán a költészet irányairól, lehetőségeiről és szükségességéről.

Hirdetés
Hirdetés

A Címtelen föld antológia (szerk. André Ferenc és Horváth Benji. Erdélyi Híradó Kiadó – Fiatal Írók Szövetsége, Kolozsvár – Budapest, 2020) a Hervay Könyvek sorozat első darabjaként jelent meg, és máris jelentős szakmai visszhangot váltott ki. A kötet 26 fiatal erdélyi költő versét tartalmazza.

Horváth Benji (1988) költő, író, slammer, műfordító, szerkesztő. Alkalmi blues-énekes, a Helikon folyóirat szerkesztője, a Hervay Könyvek sorozat társszerkesztője. Kreatív írásműhelyeket is vezet, eseményszervezéssel is foglalkozik. A Beatwándor nevű vers/zene/vizuál-formáció tagja. Többnyire Kolozsváron él. Kötetei: A cseplini díva (2009), Beatcore (2015), Az amnézia útja (2016), A dicsőséges Európa (2018). A Látó és a Műút folyóiratok nívódíjasa, Móricz Zsigmond Alkotói Ösztöndíjas (2017), a Dunajcsik Mátyás Lehetőség kitüntetettje (2017). Számos nemzetközi irodalmi fesztivál résztvevője.

Kali Ágnes (1995) költő, dramaturg. Írásait több erdélyi és magyarországi lap közölte, versei szerepelnek magyar és román nyelvű antológiákban is. A Communitas Alapítvány Alkotói Ösztöndíjasa 2017-ben. Első kötete, az Ópia (Fiatal Írók Szövetsége, Budapest, 2018) látványos szakmai elismerésben részesült.

Sánta Miriám (1993) költő, író, műfordító. A Bréda Ferenc Irodalmi Kör (volt Bretter György Irodalmi Kör) elnöke. Első kötete, a Hétfőn meghalsz (Erdélyi Híradó Kiadó – Fiatal Írók Szövetsége, Kolozsvár – Budapest, 2019), amelyért elnyerte a Csiki László és a Méhes György debüt-díjat.
A Címtelen föld antológia, illetve az Erdélyi Híradó Kiadó egyéb kötetei a helyszínen megvásárolhatók.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük