Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Előny a kék-fehéreknél

Izgalmakkal és fordulatokkal teli döntőt vív egymással a Csíkszeredai Sportklub és a Brassói Corona a jégkorong Erste Ligában. A társcímvédő Csíkszereda 4–2-re győzött a Brassó vendégeként a döntő ötödik, keddi mérkőzésén, így 3–2-re vezet az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharcban. Erste Liga, döntő; 3. mérkőzés: Csíkszeredai Sportklub – Brassói Corona 5–0 (2–0, 0–0, 3–0); 4. mérkőzés: Csíkszeredai Sportklub – Brassói Corona 4–5 (3–2, 1–1, 0–1, 0–1) – h.u.; 5. mérkőzés: Brassói Corona – Csíkszeredai Sportklub 2–4 (2–1, 0–1, 0–2). Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–2 a Sportklub javára. A további műsor: 6. mérkőzés, ma 21 órától: Csíkszeredai Sportklub – Brassói Corona; 7. mérkőzés, ha szükséges, szombat: Brassói Corona – Csíkszeredai Sportklub (20.00 óra).

Nyert a Real és a City

Hazai sikereket hozott a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének az első két mérkőzése: a Real Madrid 3–1-re legyőzte a Liverpoolt, míg a Manchester City a Dortmundot verte 2–1-re. A Real az első félidőben jobban játszott a 2019-ben győztes, de idén gyengén muzsikáló Liverpoolnál, így már a szünetben 2–0-ra vezetett. A folytatásban mindkét fél egyszer-egyszer talált be, így végül a január 30-a óta veretlen spanyol együttes Vinícius Júnior duplájával és Asensio góljával diadalmaskodott.

Manchesterben néhol álmoskás, ám összességében így is fordulatos mérkőzésen Phil Foden 90. percben szerzett góljával nyert a City a Borussia Dortmund ellen. A City egy új rekordot állított fel a Bajnokok Ligájában, Pep Guardiola együttese úgy szerzett 18 gólt a BL-ben, hogy közben egyetlen gólt sem kapott, ilyen sorozatra pedig még nem volt példa a Bajnokok Ligájában, az eddigi csúcsot a PSG (17 gól, 2018) és a Real Madrid (17 gól, 2017) tartotta. A sorozatot Marco Reus egyenlítő találata törte meg, ezt megelőzően a City a csoportkör első fordulójában, a Porto elleni hazai mérkőzés 14. percében kapott gólt a BL-ben. Arra hárommal válaszoltak, és az azt követő 7 találkozón egyet sem kaptak, összesen 788 percen át volt érintetlen a manchesteriek hálója.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük