Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Hőlégballon: mitől félsz?

A Klárik Attila szövegeire épülő, Hőlégballon című kortárs zenei kordokumentum 12 önálló, alternatív zeneszám révén mutat görbe tükröt a mai világnak, amelyet november 8-án, kedden, 19 órától nézhet meg a nagyérdemű a Vigadó Művelődési Ház nagytermében.

Hirdetés
Hirdetés

A 21. század nagy problémája, hogy rettegünk a bennünk rejlő mélységektől, beérjük a felszínnel. Félünk szembenézni a múltunkkal, szőnyeg alá söpörjük megannyi traumánkat, és a virtuális boldogság álarcát erőltetjük magunkra. Úgy érezzük, csak akkor emelkedik velünk az egyetlen kiutat jelentő hőlégballon, ha minden lelki súlyt kidobálunk belőle. De nem örülünk már az emelkedésnek sem. Nem tekintünk le a tájra, csak a száguldás szédületes adrenalinja lüktet bennünk. Egyetlen határral fogunk már csak szembesülni ebben az esztelen emelkedésben, a saját fizikai határunkkal. Ez a határ a megsemmisülés, amely napjaink legfőbb paradoxona.

A Hőlégballon egy kortárs zenei kordokumentum, amely során az alkotók 12 önálló, alternatív zeneszám révén szeretnének görbe tükröt tartani a mának. Mindez önkritikáról, (ön)iróniáról, tudatosságról és az időtálló emberi értékek újrafelfedezéséről is szól Közép- és Kelet-Európa sajátos díszletébe ágyazva. Külső és belső valóságok látszólag szétszórt, összefüggés nélküli kirakósa egy olyan időkapszulába rejtve, amelynek nemzedékekre kiható nyoma folyamatosan átszővi mindennapjainkat.

Szerzők: Klárik Attila (szöveg), Márton Lóránt (zene), Gáspár Álmos (zenei felelős). Előadók: Márton Loránt (vokál), Gáspár Álmos és Márton Eszter (gitár), Vitályos Lehel (nagybőgő), Gábor Szabolcs (szaxofon). Az előadásra egy jegy ára 20 lej. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük