Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Városunkban a Bekecs

Városunkban a Bekecs Vigadó

A nyárádszeredai Bekecs Néptáncegyüttes november 7-én, hétfőn 19 órától a Vigadó Művelődési Házban mutatja be a Györfi Csaba által rendezett Tóték című néptáncszínházi előadását. A produkció Örkény István azonos című tragikomédiája alapján készült.

Hirdetés
Hirdetés

„Örkény István abszurd tragikomédiájában rendkívüli szerepet kap az a fajta testiség, amely sokszor a humor, máskor a nyomor és kín forrását jelenti. Táncszínházi előadásunk főként a nonverbalitás eszköztárát használja, szereplői a drámai szövegből jól ismert különleges karakterek testi-lelki kivetülései a térben. A test kifejező ereje, a szerepformálás fizikális lehetőségei, a mimika és a mozdulatok energiája meséli el ezt az örök érvényű történetet sajátos dramaturgiai vonalvezetéssel a néptánc és népzene nyelvén” – olvasható a darab ismertetőjében.

Mint írják, az előadásban különböző népi énekek és csujogatások csendülnek fel, amelyek dramaturgiai funkciója a történet érthetőségében ragadható meg. Olyan „szövegtest” készült az adott mozgásanyaghoz, amely az archaikus népi énekeink szövegéből táplálkozva néhol tovább gördíti, máshol kommentálja, vagy – akár öniróniával tele – kifigurázza az eseményeket. A koreográfiák kifejező ereje, a történet fanyar humora, a karakterek humánus és torz oldala, a szent és profán elemek kettőssége mind az előadás szerves részét képezik. Az előadásra egy jegy ára 20 lej.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük