Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Hétvégén a színpadon

Hétvégén a színpadon Vigadó

Jó hír a színházkedvelőknek, két előadás is lesz a hétvégén a Vigadó Művelődési Házban.

Hirdetés
Hirdetés

Ma 19 órától a nagyteremben a Kabaré a holnap városából című varieté műsor tekinthető meg, melyet Plesa Róbert és Sorbán Attila állított össze. Egy rég elfelejtett műfaj újjáéledésének a részese az, ki beül a produkcióra. Kabaréjelenetek, anekdoták, sanzonok, kuplék és híres magyar filmek legendás színészeinek örökzöld betétdalai idézik meg azt a világot, amikor még volt min nevetni, és együtt dúdolni a sarki fűszeressel a korszak legnagyobb slágereit.

Fellépnek: Kolcsár Katalin, Székely Zsejke, Plesa Róbert, Rigmányi István énekművészek, Gyenge Zoltán Balázs hegedűművész, Kolcsár Péter zongoraművész és Varkucs Róbert konferanszié. Az előadásra egy jegy ára 20 lej.

Május 29-én, vasárnap 19 órától a Vigadó nagytermi stúdiójában Leenane szépe című előadását játssza a Tomcsa Sándor Színház. Egy jegy ára 25 lej.

A darab tartalmából: Mag és Maureen. Anya és lánya. Egy asszony és egy negyvenes vénlány. Valahol Írországban avagy bárhol a világon, túl a végeken. Ahonnan elmegy mindenki. Angliába, Amerikába, akárhová.

Itt bármiféle szerelem vagy emberi kapcsolódás reménye veszélybe sodorhatja anya és lánya gyűlölettel terhes, végzetes magányt oldó együttlétét. Életekről döntő üzenetek és levelek lelik halálukat itt. Közben megy a tévé. És a falak mögött zajlik a kopár, történések nélküli vegetáció morbid izgalma. Majd a tragédiába torkolló kegyetlenség.

Két élet, amely örökre egybefonódott. Egymásnak gátjai, mégsem létezhetnek egymás nélkül. Akkor hát mi legyen? 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük