Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Gyerkőcnap szülői szemmel

Gyerkőcnap szülői szemmel Vigadó

Egy jól sikerült gyereknap ünnep a szülőknek is. A gyereknapot világszerte mindenhol ünneplik, ám nem mindenütt ugyanabban az időpontban: hazánkban június elsejére esik, amire a családok jelentős része figyel.

Hirdetés
Hirdetés

A gyereknapi programok sok esetben tanító jellegűek és egy élménydús eseménysorozat rendkívül jó hatással van a gyermek, de még a szülő mentális egészségére is. Ezekre figyelve szervezte meg a Vigadó Művelődési Ház közösen Kézdivásárhely Önkormányzatával május 30-a és június 1-je között a gyereknapokat.

Ez a nap emlékeztet bennünket, hogy mennyire fontos számunkra a legkisebbek boldogsága, és ezen a napon kiemelt figyelmet szentelünk a gyermekek és a felnőttek közti megértésnek is. Hogy megtudjuk, szülői szemmel milyenek voltak a programok, megkérdeztük őket.

„A kislányom által újra gyereknek érzem magam, és ez fantasztikus! Kettesben különböző programokon vettünk részt: ringatón, gyerekkoncerten, illetve megnéztük Az öreg király hagyatéka című bábelőadást is. Annyira felemelő érzés volt látni, hogy a kislányom mennyire imádja a programokat, szereti a gyerekeket és feltalálja magát velük a közös eseményeken! Hálás vagyok és köszönöm, hogy a gyerekeink mindennapjaiba egy kis színfoltot varázsolt a város!” – osztotta meg Rancz Judit, aki Fruzsival örült a művelődési ház programjainak.

„Az idei gyereknap nem indult napsütéssel, és a vírus miatti korlátozások sem adtak lehetőséget arra, hogy az előző évekhez hasonlóan rengeteg program álljon a gyerekek rendelkezésére. Ennek ellenére az idei gyerkőcnap volt az, amelyik biztos egy életre megmarad örök emléknek a kisfiam szívében. Kedvenc programja a tűzoltó- és rendőrautókkal való találkozás volt. Amikor odaértünk a helyszínre, hangos sziréna- és dudaszó fogadott, de ez nem volt akadály, hamar megbarátkozott vele Danika, és alig várta, hogy mindegyik autóba bekukkanthasson. Azóta is arról beszél! Köszönjük a Vigadó Művelődési Háznak ezt a csodás élményt” – mesélte Balázs Tünde, akinek kisfia, Danika mosolygó arccal és csillogó szemekkel figyelte a tűzoltók, rendőrök és a csendőrség előadását. Lehet, Danika is egy lesz közülük, ha felnő?

„Az elmúlt évet követően örültünk, hogy találkozhattunk más gyerekekkel a közösségben. A Vigadó Művelődési Ház színes programmal készült, mi a koncerteken vettünk részt. Úgy érzem, a közönség egy része mégiscsak elszokott a rendezvényeken való részvételtől, hiszen kevesen voltunk, de élményt jelentett azok számára, akik ott lehettek. Köszönjük a lehetőséget. A kislányom roppant szociális teremtmény, ő végigbulizta a Mózsikácska zenekar koncertjét. A fiaim koncertet adtak a közönség soraiban ülő szüleiknek, mivel a közönség többi része arra szétszállingózott. Véleményem szerint mi, pedagógusok, szülők támogatóbbnak kell lennünk azokkal a gyerekekkel, fiatalokkal, akik vidékünkön egyedi zenei stílust képviselnek muzsikájukkal” – osztotta meg élményeit és véleményét Bakó Fazakas Zsuzsa. A gyerkőcnapokat a gyerekei koncertje zárta.

A szervezők örültek a gyerekeknek, és hálásak azoknak a szülőknek, akik együtt szórakoztak porontyaikkal. A gyereknap egy csoda, amelyet minden évben meg kell ünnepelni, és megtölteni szívünket szebbnél szebb élményekkel.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük