Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nem engedhetjük, hogy a magyarellenesség ismét Sepsiszentgyörgyön masírozzon!

Felháborodva értesültünk arról, hogy a magyarellenességéről ismert Calea Neamului egyesület június 4-én a tavalyihoz hasonló, nyíltan magyarellenes tüntetést szervez Sepsiszentgyörgyön. Az egyesület vezetője, az Úz-völgyi katonasírok meggyalázásában is részt vállaló Mihail S. Târnăveanu arra szólítja fel közösségi oldalának követőit, hogy a tavalyihoz képest még nagyobb számban jelenjenek meg Sepsiszentgyörgyön, hogy megünnepelhessék a trianoni békediktátum aláírásának évfordulóját – harcolva az erdélyi magyarság autonómiaigényei ellen.

A járványhelyzetet teljességgel figyelmen kívül hagyó rendezvényt meghirdető közleményből is jól látszik, hogy Târnăveanu és egyesülete egy kulturális eseménynek álcázott, nyíltan és súlyosan magyarellenes tüntetést szervez, mely sérti nem csak a helyi és székelyföldi magyar lakosság gondolati szabadságát és alkotmányos jogait, hanem szellemisége szembemegy Románia gyülekezésről szóló 1991/60-as-es törvényének 9. cikkelyével.

Ezért felkérjük Antal Árpádot, Sepsiszentgyörgy polgármesterét, hogy ne adjon közterület-használati jóváhagyást, és a rendelkezésére álló eszközök segítségével akadályozza meg ezen törvényellenes rendezvény megvalósulását!

Az erdélyi magyar politikum nem engedhet teret Székelyföldön semmilyen magyargyűlölő megnyilvánulásnak! Nem engedhetjük, hogy a magyarellenesség ismét Sepsiszentgyörgyön masírozzon!

Mezei János, az Erdélyi Magyar Szövetség társelnöke

Csomortányi István, az Erdélyi Magyar Szövetség társelnöke

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2021. június 3., 16:50
    ÉRTÉKELÉS: 7

    Kedves vitéz úrak, há ne tessenek engedni. Csak újból ne játszák el az: emberek gyertek fogjuk meg és vigyétek politikai forgatókönyvet.