Felhívás!

Valahol (Fehér)oroszországban

Kedves olvasó, gondolkozzunk közösen. Van egy ország. Kisebb, mint Románia, lakossága, mint Magyarországé. Fehéroroszok lakják, szinte oroszok, otthon, a családban a legtöbben oroszul beszélnek. A bolsevik rémálom, a sztálini sátánuralom itt is tombolt. Amikor Hitler és Sztálin (akkor még ha nem is két jó barát, de két egymást nagyon is megértő cinkos) felosztották Lengyelországot, az elfoglalt lengyel részeket odaragasztották Fehéroroszországhoz. Következmény: agyonlövetések, lágerek.

Aztán jött a német invázió. A bolsevik szörnyűségeket átélt nép egy része örömmel fogadta a nácikat, így volt, hiába tagadják hivatalosan. A naivak. 380.000 embert kényszermunkára vittek a nácik. Tulajdonképpen az egész szláv népességet kiirtásra szánták, ha majd a munkájukra nem lesz szükség. Egymillió fehérorosz és mintegy félmillió zsidó pusztult el. Egyetlen szovjet köztársaság sem szenvedett ilyen mértékben.

Az ezredfordulóra, a Szovjetunió felbomlása után a kis köztársaság az aránylag fejlettebb utódállamok közé tartozik. Ha demokráciakutató doktorok vizsgálják, bizony van ott bibi elég. Én megértem az amszterdami vagy washingtoni firkászok sopánkodását. De ők miért nem értik meg, hogy az Uráltól keletre az éhhaláltól megmenekülés volt a tét akkor, amikor Nyugaton a nők meg a kutyák-macskák jogairól szólt a vita. Az orosz ember nem harminc párt torzsalkodásából reméli sorsa jobbulását, hanem egy arravaló vezetőtől, amely lehet keménykezű, sőt.

Lukasenka visszafordított egy repülőt, hogy nyakon csípjen egy ún. újságírót. Apropó: ha az illető pandémia alatt tömegtüntetéseket szervez és a népet Molotov-koktélok gyártására tanítja és buzdítja, hogyan nevezhető: újságírónak vagy terroristának? És amikor Románia egyszerűen megtagadta az átrepülést az orosz miniszterelnök-helyettesnek, az nem százszor súlyosabb bűncselekmény?

Az EU, a NATO, Amerika bünteti Fehéroroszországot. Mert ugye terrorista állam. Eközben Iránban csak úgy robbannak fel a kőolajipari létesítmények. Nem büntetnek senkit ezért. Pedig én javasolnék néhány elkövető gyanúsítottat. 1. Paraguay. 2. Izrael. 3. USA. 4. Zöld-fok szigetek. Akinek van ideje, nézzen utána. De lefogadom, nem fognak utánanézni.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.